Mısır Savunma Bakanı Zeki, Lübnan Genelkurmay Başkanı Avn'la görüştü

Mısır Savunma Bakanı Orgeneral Muhammed Zeki, resmi temaslarda bulunmak üzere beraberindeki heyetle başkent Kahire'ye gelen Lübnan Genelkurmay Başkanı Joseph Avn ile bir araya geldi.

Mısır Savunma Bakanı Zeki, Lübnan Genelkurmay Başkanı Avn'la görüştü
Mısır Savunma Bakanı Zeki, Lübnan Genelkurmay Başkanı Avn'la görüştü
GİRİŞ 28.07.2021 21:41 GÜNCELLEME 28.07.2021 21:41

Mısır Ordu Sözcüsü Albay Garip Abdulhafiz tarafından resmi Facebook sayfasında yapılan yazılı açıklamada, görüşmede, iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasındaki askeri iş birliği ile bölgedeki gelişmelerin ışığında ortak öneme sahip meselelerin görüşüldüğü aktarıldı.

Mısırlı Bakan Zeki'nin Mısır ve Lübnan Silahlı Kuvvetleri'ni birbirine bağlayan derin ilişkilerinden övgüyle bahsettiği kaydedilen açıklamada, Zeki'nin askeri iş birliğinin çeşitli alanlarda geliştirilmesi yönündeki arzusunu dile getirdiği bildirildi.

Açıklamada, Lübnan Genelkurmay Bakanı Avn'ın ise, Mısır Silahlı Kuvvetleri ve Mısır'ın bölgenin güven ve istikrarının korunmasında aldığı rolden övgüyle bahsettiği vurgulandı.

Avn’ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesine de yer verilen açıklamada, tarafların iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve Lübnan'ın bazı alanlarda Mısır'ın tecrübelerinden faydalanması konularını ele aldığı kaydedildi.

Lübnan Genelkurmay Başkanı Avn ve beraberindeki heyet resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Mısır'a geldi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı