Afrika Birliğinin İsrail kararına sert tepki: Tüm Afrika halklarını şoke etti!

Hamas, İsrail'in Afrika Birliğine gözlemci üye olarak kabul edilmesi kararını kınayarak 'Filistin halkını ve Filistin'i destekleyen tüm Afrika halklarını şok eden bu kararı geri almaya çağırıyoruz' açıklamasını yaptı.

Afrika Birliğinin İsrail kararına sert tepki: Tüm Afrika halklarını şoke etti!
Afrika Birliğinin İsrail kararına sert tepki: Tüm Afrika halklarını şoke etti!
GİRİŞ 30.07.2021 09:27 GÜNCELLEME 30.07.2021 09:27

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed'e gönderdiği mektupta, İsrail'in Afrika Birliğine gözlemci üye olarak kabul edilmesi kararının geri alınmasını istedi.

"TÜM AFRİKA HALKLARINI ŞOK EDEN BU KARARI GERİ ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Heniyye mektupta, "Komisyon Başkanı Musa Faki'yi Filistin halkını ve Filistin'i destekleyen tüm Afrika halklarını şok eden bu kararı geri almaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

İsrail, Afrika Birliğine gözlemci üye olarak geri döndüİsrail, Afrika Birliğine gözlemci üye olarak geri döndü

Kararın, Afrika Birliğinin Filistin meselesine yönelik tarihsel duruşunu yansıtmadığını belirten Heniyye, "Afrika Birliğinin üzerine kurulduğu tüm değer ve ilkelerle çelişen bu kararı Hareket (Hamas ) kınamakta ve protesto etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail Dışişleri Bakanlığından 22 Temmuz'da yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Addis Ababa Büyükelçisi Aleligne Admasu, 2002'den beri ilk kez Afrika Birliğine gözlemci üye olarak kabul mektubunu sundu." ifadelerine yer verilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak