Armin Laschet, yaptığı intihalden dolayı özür diledi

Almanya'da yaklaşan seçimlerde Başbakan Angela Merkel'in yerini alacak sağ merkezdeki aday, göçmenlik hakkında yazdığı 2009 tarihli bir kitapta kaynak göstermediği için cuma günü özür diledi.

Armin Laschet, yaptığı intihalden dolayı özür diledi
Armin Laschet, yaptığı intihalden dolayı özür diledi
GİRİŞ 30.07.2021 15:00 GÜNCELLEME 30.07.2021 16:43

Almanya merkezli haber ajansı olan DPA’nın aktarmış olduğu habere göre, Armin Laschet’in kitabında daha fazla intihal yapılıp yapılmadığı araştırılacak.

İSTİFALARA YOL AÇMIŞTI

AP’nin aktardığı haberde, Almanya’da akademik suistimal ve intihalin çok ciddi bir durum olduğuna ve bugüne kadar tespit edilen intihallerin birçok üst düzey politikacının istifa etmesine yol açtığı aktarıldı.

İntihal tespitiyle karşı karşıya kalanlardan biri de Yeşiller Partisi’nden Laschet’in rakibi Annalena Baerbock. Baerbock, kaynakları listelemedeki hatayı kabul etmişti.

Almanya'nın muhafazakâr adayı ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet geçen hafta selden etkilenen bir kasaba ziyaretinde güldüğü için de özür dilemişti.

"PİŞMANIM"

Alman kamu televizyon kanalı olan ZDF’ye verdiği demeçte Laschet, ‘‘Aptalcaydı, olmamalıydı ve pişmanım" diyerek ‘‘Üzgünüm, daha fazlasını söyleyemem." açıklamalarında bulunmuştu.

Federal seçimlerden iki ay önce seçimleri etkileyecek davranışın anketlerde de karşılığı oldu.

Almanya, 26 Eylül’de sandık başına gitmeye hazırlanırken Angela Merkel beşinci dönemde aday olmayacağını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası