İran devlet televizyonu: İsrail gemisini biz vurduk

İran'ın Arapça yayın yapan devlet televizyonu al-Alam, Umman açıklarında İsrail gemisine saldırının, Tel Aviv yönetiminin Suriye'de İran hedeflerine yönelik saldırılarına misilleme olarak düzenlendiğini ifade etti.

İran devlet televizyonu: İsrail gemisini biz vurduk
İran devlet televizyonu: İsrail gemisini biz vurduk
GİRİŞ 31.07.2021 12:12 GÜNCELLEME 01.08.2021 13:04
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

İran'ın Arapça yayın yapan devlet televizyonu al-Alam, bilgi sahibi kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İsrailli ticari gemiye yönelik saldırının Tel Aviv yönetiminin Suriye'de düzenlediği hava saldırılarına misilleme olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Haberde saldırıya dair ayrıntı verilmezken, "İsrail'in Suriye'nin Kusayr ilçesindeki el-Debaa Havaalanı'na yönelik saldırısına karşılık Umman açıklarında İsrailli şirkete ait bir petrol tankeri hedef alındı" ifadesi kullanıldı.

İRAN'DAN RESMİ YALANLAMA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, İsrailli nakliye şirketine ait geminin Hint Okyanusu'nda uğradığı saldırıda İran'ın parmağı olduğuna ilişkin iddiaları yalanladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, açıklamasında "Siyonist rejim, İsrail gemisine yönelik saldırıda Tahran'ın parmağı olduğuna dair ithamlarından vazgeçmelidir. Bu yöndeki açıklamaları ve ithamları kınıyoruz. İsrail gittiği her yere istikrarsızlık ve terör götürmüştür" ifadelerini kullandı.

Gemi hedef alındı: İsrailli şirketten açıklama!Gemi hedef alındı: İsrailli şirketten açıklama!

NE OLMUŞTU?

Dün İsrailli iş insanı Eyal Ofer'in sahibi olduğu Londra merkezli Zodiac Maritime Denizcilik şirketi tarafından yapılan açıklamada, Tanzanya'dan BAE'ye giderken Umman açıklarında saldırıya uğrayan gemide 1'i İngiliz, 1'i Rumen olmak üzere 2 mürettebatın hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, saldırıdan İran'ı sorumlu tutmuştu.

İsrail ile İran arasında karşılıklı olarak ticaret gemilerine yönelik sabotajlar sürerken, bu durum iki ülke arasında "adı konulmamış deniz savaşı" olarak yorumlanıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 64
  • Serdengeçti 2 yıl önce Şikayet Et
    İran'ı Allah'a cc havale ediyorum münafık sırtlanlar en büyük İslam düşmanlığı yapanlardan dir kendileri sahabe düşmanı bu kâfirler
    Cevapla
  • Fehmi ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık kimseyi kandıramassınız 2 sahtekar ülke 2 Side aynı müslüman düşmanı yemezler
    Cevapla
  • Yorum 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz vurduk diyen kim.
    Cevapla
  • Oguz 2 yıl önce Şikayet Et
    Palavra palavra ikiside Sünnileri öldürmek için katletmek için yarişiyorlar KATILLER
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    İran, Fetö'nün devletleşmiş halidir. Namazları vs. bizi kandırmasın. Halkın içinde düzgün kişiler olsa da devlet rejimi, sahabe düşmanlığı üzerine kurulu, münafık bir sistemdir. İslamiyet ile alakaları bir münafık kadar, sadece görüntüdedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...