ABD'den İsrail'e ait petrol tankerine saldırı sonrası şok tehdit

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İran’ın Umman açıklarında İsrail'e ait petrol tankerine insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlediğinden emin olduklarını belirterek, İngiltere, İsrail ve Romanya ile kurulan temaslara dikkat çekti.

ABD'den İsrail'e ait petrol tankerine saldırı sonrası şok tehdit
ABD'den İsrail'e ait petrol tankerine saldırı sonrası şok tehdit
GİRİŞ 02.08.2021 23:27 GÜNCELLEME 02.08.2021 23:38
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İran’ın Umman açıklarında İsrail'e ait petrol tankerine insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlediğinden emin olduklarını belirterek, İngiltere, İsrail ve Romanya ile çok yakın temas ve koordinasyon içinde olduklarının ve saldırıya "toplu bir yanıt verileceğinin" altını çizdi.

Umman açıklarında İsrailli iş adamı Eyal Ofer’in Zodiac Maritime Denizcilik Şirketine ait Mercer Street adlı petrol tankeri 30 Temmuz'da saldırıya uğramıştı. Tanzanya’dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) giderken hareket saldırıya uğrayan gemide bulunan İngiliz ve Romanya uyruklu 2 mürettebat hayatını kaybetmişti. İsrail, İngiltere ve ABD saldırıdan İran’ı sorumlu tutmuştu.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, ABD'nin İran'ın Umman açıklarında uluslararası sulardan geçen İsrail yönetimindeki petrol tankerine insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlediğinden emin olduğunu belirtti. Blinken, "Cuma günü ticari gemiye yapılan saldırıyı tekrar kınamak istiyorum. Kapsamlı bir inceleme yaptık ve İran'ın bu saldırıyı gerçekleştirdiğinden eminiz" dedi.

ABD'nin İngiltere, İsrail, Romanya ve diğer müttefikler ile petrol tankerine düzenlenen saldırıya "toplu bir yanıt" bulmak için çalıştığını aktaran Blinken, “İngiltere, İsrail ve Romanya ile çok yakın temas ve koordinasyon içindeyiz" ifadelerini kullanarak, saldırıya "toplu bir yanıt verileceğinin" altını çizdi.
Blinken, saldırıyı "seyrüsefer ve ticaret özgürlüğüne doğrudan bir tehdit" olarak nitelendirerek, "İran'ın deniz taşımacılığına karşı da dahil olmak üzere bir dizi eylemde bulunduğunu gördük. Bu nedenle bu özel eylemin yeni bir şey olduğundan veya yeni hükümet için şu ya da bu şekilde herhangi bir şeye işaret ettiğinden emin değilim" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 20
  • Ahmet Duman 2 yıl önce Şikayet Et
    toplu yetmez tanklı bir yanıt bile hüsrana uğramanıza sebep olur. İran Müslümanların gururu olarak, bizim dua/desteğimiz ve Allahın da yardımı ile ortadoğunun süper gücü olarak, büyük şeytan ve taifesini helak edecektir, vesselam.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi inşallah şeytanı vurunda türk camiasıda kurtulsun
    Cevapla
  • Umur 2 yıl önce Şikayet Et
    Dizinin yeni bölümü sahnede İran gibi kullanışlı kuklanızı vurmayı bırakın, başkası vuracak olsa hemen engellersiniz Kaç sezon oldu bitmedi bu dizi zaten
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    bizde yuttuk bebe korkutur gibi yıllardır iranı tehdit ediyorlar vururuz vuracagız yeyin birbirinizi
    Cevapla
  • Byd 2 yıl önce Şikayet Et
    Oyun. İran yönetimlerinin onlarla gizli ittifakı var, bişey olmaz.
    Cevapla
  • ahmet duman 2 yıl önce Şikayet Et
    kötü olan gizli(!?) olması galiba byt. biz üslerimiz, tezkerelerimiz ile dost ve müttefiklerimiz olan şeytani güçlere AÇIK destek veriyoruz maalesef. HADİ SİZE HAYIRLI TRAŞLAR.
    Cevapla
  • ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    sen öyle san İRAN konusunda milletimiz öyle bir kandırılmış ki ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!