Erşat Salihi'den yangınlarla ilgili duygulandıran paylaşım

Irak Türkmen Cephesi Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi, Türkiye'de devam eden yangınlarla ilgili üzüntülerini dile getiren bir paylaşımda bulundu.

Erşat Salihi'den yangınlarla ilgili duygulandıran paylaşım
Erşat Salihi'den yangınlarla ilgili duygulandıran paylaşım
GİRİŞ 03.08.2021 20:23 GÜNCELLEME 03.08.2021 20:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Erşat Salihi sosyal medya hesabından paylaştığı duyurusu için "Hepimizi ağır yaralayan Türkiye’deki orman yangınları ile kamuoyuna açıklamamız." başlığı ile şu duyuruyu yaptı.

Türkiye'deki Yangınlar ile Kamuoyuna Açıklama
Sıkıntıya düştüğümüz her anda, gözümüz Türkiye'ye çevirilir, "Vefalı Türk Geldi Yine" sözlerini söyleriz. Şüphesiz ki sıkıntısı olan her devlet, gözünü Türkiye'den gelecek yardım eline çevirir.
Türkmeneli'de ve Irak'ta sağlık sıkıntılarının en zor geçtiği dönemde, bir çağrımız ile yardımını esirgemeyen Türkiye ve Türk milleti, Türkmen askerlerin yaralarını da en çabuk saran yegâne bir devlet olmuştur. Her zaman yardımımıza koşan Türk milleti, bu günlerde çok büyük sıkıntılar geçirmektedir. Türkiye'nin birçok ilinde terör örgütü tarafından başlatılan yangınlar, bizim ciğerimizi yakmış küle çevirmiştir. Başlatılan bu yangınlardan dolayı derin bir üzüntü duyduğumuzu, Irak Türkleri olarak belirtmek isteriz.
Yardım için Telafer Ayan ve Aydınlar Meclisi gönüllük faaliyetini başlatmıştır. Türkiye'ye zorunlu göç ettikleri zaman, kendi evinin kapısını açan Türk milletine vefa borcu olarak Te laf erli öz soydaşlarınız afet bölgelerinde kurtarma çalışmalarına başlamıştır.

Bu bağlamda, üzülerek bildiririz ki; Bizler maalesef kardeş Azerbaycan gibi olamadık. İmkânlarımız olsa hep birlikte seferber olup; sizlerin, oradaki öz kardeşlerimizin yardımına en başta ben olarak hep birlikte koşardık. Bu sıkıntılı dönemde elimizden gelen; Tann'ya yalvarıp, yakarmak olmuştur.

Yüce Yaradan Yardımcımız Olsun...
Erşat Salihi 3 Ağustos 2021

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • 03-34 lü 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun, bu güzel niyetleriniz yeter.
    Cevapla
  • selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    bir bu adama bak. bir de emre kınay, mahzun kırmızıgül gibi sanatçı!!!! tayfası kk ve meral abla gibi siyasetçi tayfalarına bak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum