Azerbaycan, yangınlarla mücadele eden Türkiye'ye desteğini sürdürüyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla Türkiye’deki orman yangınlarıyla mücadeleye destek amacıyla 150 kişilik ekip, 40 itfaiye aracı ve BE-200ÇS model 1 amfibi uçak, Türkiye'ye doğru hareket etti.

GİRİŞ 05.08.2021 11:25 GÜNCELLEME 05.08.2021 16:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Azerbaycan, orman yangınlarıyla mücadele eden Türkiye'ye yönelik desteğini sürdürüyor. Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı 150 kişilik yangına müdahale ekibi, 40 itfaiye aracı ve 1 amfibi uçak, orman yangınlarıyla mücadeleye eden Türkiye'ye destek için başkent Bakü’den yola çıktı. 

TÜRKİYE'YE İLAVE DESTEK EKİBİ

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla 150 kişilik yangına müdahale ekibinin orman yangınlarını söndürmek ve önlemek için Türkiye’ye gönderilmek üzere hazır duruma getirildiği, sabah saatlerinde Türkiye’ye gitmek üzere hareket ettiği bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’İn talimatıyla yeniden Türkiye’deki orman yangınlarıyla mücadeleye katılmak için gittiklerini belirten Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı yetkilisi Cavid Kahramanov, “Dalaman Havalimanı’na gidiyoruz. Bizim ekipler orada bir süredir çalışmalara katılıyor. Teknik sorunlar nedeniyle 1 günlük Azerbaycan’a geri dönmüştük. Uçağın teknik sorunları halledildi ve biz Türkiye’ye gidiyoruz. Yangınlar tamamen söndürülene kadar Türkiye’de kalacağız. İlk istikametimiz Dalaman olacak. Ancak yangının yönünün değişimine göre görev yerimizi değişebiliriz. Uçağımız 20-25 saniye içinde 12 ton su alıyor. Alınan su 50 metre yükseklikten yangın olan araziye doğru püskürtülüyor. Bu uçağın verimliliği çok etkili” dedi.

Azerbaycan, Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesine destek amacıyla 30 Temmuz’da 100, 31 Temmuz’da ise 247 kişilik yangına müdahale ekibi, 54 itfaiye aracı ve 1 helikopter göndermişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Başkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan'a neden yardım ettik neden taraf olduk diyenler nerede şimdi.
    Cevapla
  • Kan kardeş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim sizinde üzerinizdeki dert bela ne varsa hepsini kaldırsın Sayın Cumhurbaşkanı bu kötü gündeki yardımlarınızı ASLA UNUTMAYACAKTIR
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan’ı bu yardım yapanlar arasında görmüyoruz:yoksa bu yangınları askerleri(PKK) ile bunlar mı yaptırıyor
    Cevapla
  • muşlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin gerçek dostu/kardeşi İlham Aliyev.
    Cevapla
  • Gurbetci55 2 yıl önce Şikayet Et
    Sagolunuz gardaslar, kosa kosa yardima geldiniz Allah (C.C) sizden razi olsun ve Türk Milletini her türlü serden ve kötülükden korusun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'