Rusya'dan Sarmat Füzesi hamlesi: 2022'de hizmete girecek

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, yeni kıtalararası balistik füze dünyauçuş denemelerinin 2021’de başlayarak 2022’de bitmesi gerekeceğini ve Stratejik Füze Güçleri’ne teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

GİRİŞ 07.08.2021 17:31 GÜNCELLEME 07.08.2021 17:31
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu bugün ülkenin en büyük savunma sanayi fabrikasından biri olan Krasmaş’ı ziyaret ederek üretim birimlerini inceledi ve yönetimin raporunu dinledi.

2022'DE HİZMETE GİRECEK

Bakan, “Uçuş denemeleri bu yıl başlayacak, 2022’de tamamlanması gerekiyor. Yine 2022’de ilk alay Stratejik Füze Güçleri’nin hizmetine girmeli. Somut yerini söylemeyeceğim, buraya yakın” diye konuştu.

Bugün Şoygu başkanlığında toplantının düzenlendiği Krasmaş, başta Sineva kıtalararası balistik füze olmak üzere çeşitli füze ve uzay teçhizatı ile silah ve mühimmat üretiyor. Bu fabrikada Sarmat ağır kıtalararası balistik füzeler de üretilecek.

KITALARARASI EN GÜÇLÜ FÜZE OLACAK

Batı'da 'Satan-2' (Şeytan-2) olarak adlandırılan Sarmat’ın, halihazırda dünyanın en güçlü kıtalararası balistik füzesi olan Voyevoda'nın (NATO adı 'Satan') yerini alması planlanıyor.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 22
  • Ak partili kızgın 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan Putin dünyayı yok et etmezsen adam değilsin
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu abdye atın bir ise yarasın.
    Cevapla
  • İsmayıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Sivil öldürme tabusunu atom bombası ile net bir şekilde ortadan kaldırıp dünyadaki terör sarmalını başlatan ABD bunu öyle hakediyor ki.. Ama olmaz. Masumlar, çocuklar, hayvanlar ve bitkiler var. O yüzden dünyaya nizamı bir şekilde biz kurmalıyız. Savaşın bile hukuku olduğunu dünyaya yeniden göstermeliyiz. Allahın izniyle öyle de olacak. Zor olacak ama olacak!
    Cevapla
  • Misakı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bir an önce nükleer silahlara sahip olmalı. Ham madde olmadan bir ülke bağımsız olamaz o yüzden, yıldırım operasyonları ile burnumuzun dibindeki hakkımız olan demir, bakır, titanyum, petrol ve doğal gaz yataklarını ilhak etmeliyiz..
    Cevapla
  • Erbakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Erbakan hocanın dediği gibi sen 1 tane nükleer bomba yapsan adamlar senin 1 ne karşı 10 tane yapar ne yapmamız lazım nükleer bombaları havada ele geçirmemiz lazım demişti .
    Cevapla
  • 5432 2 yıl önce Şikayet Et
    bu füzelerden 15 tanesi abdyi dünya haritasından yok eder ama olan hayvanlara bitkilere ormanlara OLUR abd düşmanda olsa asla hayvanlara bitkilere zarar gelmesini istemem ormanlarda dahil ama beyazlarının yok olmasını abdde büyük bir zevkle izlemek isterdim yani insanın gebermesi yeryüzü için ne kadar yok olursa küreselvi savaşçı imansızları o kadar iyidir
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    ABDnin elinde Rusya’yı on defa silecek daha ileri teknoloji yok mu sanıyorsunuz? Klasik Rus propagandası.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'daki büluğ yaşına gelmemiş olanlarda masum olmuyorlar mı, yaşları büyük olupta yine masum insanlar yokmu. Ne demek beyazların yok olmasını büyük bir zevkle izlemek. Müslümanlığımızın sıfatı bu olamaz. 5432 kardeşim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması