Uluslararası Af Örgütü'nden Nijerya için korkutan açıklatama!

Uluslararası Af Örgütü, Nijerya'da bir ayda 112 kişinin öldürüldüğünü ve 160 kişinin de kaçırıldığını açıkladı. Silahlı çeteler çoban ve çiftçi çatışmalarından yararlanarak saldırılar düzenliyor ve bölge halkını rehin alıyor.

Uluslararası Af Örgütü'nden Nijerya için korkutan açıklatama!
Uluslararası Af Örgütü'nden Nijerya için korkutan açıklatama!
GİRİŞ 10.08.2021 20:13 GÜNCELLEME 10.08.2021 20:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Uluslararası Af Örgütü, Nijerya'da çoban ile çiftçiler arasında çatışmaların yaşandığı Kaduna ve Plateau eyaletlerinde son bir ayda 112 kişinin öldürüldüğünü, 160 kişinin kaçırıldığını bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü Nijerya Direktörü Osai Ojigho, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Kaduna ve Plateau eyaletlerinde şiddet olaylarının yaşandığını belirtti.

Örgütün yaptığı araştırmalara göre, 3 Temmuz-5 Ağustos arasında Kaduna eyaletinde 78 kişinin öldürüldüğünü aktaran Ojigho, bu süre zarfında aralarında Bethel Baptist Lisesi'nden 121 öğrencinin bulunduğu 160 kişinin de kaçırıldığını kaydetti.

Ojigho, Plateau eyaletinin Fusa köyünde ise 1 Temmuz'da saldırıya uğrayan, aralarında 7 çobanın da bulunduğu 34 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda büyükbaş hayvanın da kayıp olduğunu vurguladı.

Eyaletteki saldırılar nedeniyle yüzlerce çiftçinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığına işaret eden Ojigho, saldırılarda bazen masum insan ve toplulukların misilleme için hedef alındığını bildirdi.

Ojigho, hükümetin bölgelerde devam eden şiddet olaylarını kınamanın ötesine geçerek saldırganları dizginlemesi ve şüphelileri adalete teslim etmesi gerektiğinin altını çizdi.

MOTORSİKLET KULLANIMI YASAKLANMIŞTI 

Ülkede son zamanlarda silahlı kişilerin motosikletlerle saldırılar düzenlemesi nedeniyle bazı eyaletlerde motosiklet kullanımı yasaklanmıştı.

Bölgede hayvancılıkla meşgul olan Fulaniler ile çiftçilik yapan bazı kabileler arasında zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını iddia ediyor.

Silahlı çeteler de bu çatışmalardan yararlanarak saldırılar düzenliyor ve bölge halkını rehin alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • 5432 2 yıl önce Şikayet Et
    allah tüm dünya siyahilerine yardım eylesin allah tüm dünya siyahilerinin kalplerine islamı seslendirsin amin
    Cevapla
  • 3453 2 yıl önce Şikayet Et
    allah tüm dünya siyahilerinin müslüman olmasını nasip eylesin amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt