Melbourne'de koronavirüs yasakları uzatıldı

Avustralya'nın Melbourne kentinde koronavirüsün Delta varyantının yayılımını önlemek için uygulanan tam kapanmanın 1 hafta daha uzatıldığı açıklandı.

Melbourne'de koronavirüs yasakları uzatıldı
Melbourne'de koronavirüs yasakları uzatıldı
GİRİŞ 11.08.2021 09:33 GÜNCELLEME 11.08.2021 12:08

Victoria Eyalet Başbakanı Daniel Andrews, eyaletin başkenti Melbourne'da düzenlediği basın toplantısında, son 24 saatte yaklaşık 41 bin 500 testin sonucuna göre COVID-19'a yakalanan 20 kişiden 15'nin karantinada olduğunu ancak 5 yeni vakanın kaynağını araştırdıklarını belirtti. Andrews, 12 Ağustos gece yarısı son ermesi planlanan tam kapanmanın 19 Ağustos gece yarısına kadar uzatıldığını bildirdi.

TAM KAPANMAYA 7 GÜN UZATMA

Yasakların devam etmesinin Melbourne'da yaşayanlar açısından zor olacağını bildiklerini ancak Delta varyantına karşı tam kapanmanın gerekli olduğunu savunan Andrews, "Bugün hükümet kabinesi toplandı ve sağlık müsteşarının tavsiyesiyle ne yazık ki (tam kapanmayı) 7 gün daha, gelecek perşembe 23.59'a kadar uzatmaya karar verdik." ifadelerini kullandı.

Tam kapanma kuralları uyarınca, alışveriş, egzersiz, tıbbi bakım almak ve vermek, çalışmak, COVID-19 aşısına ve testine gitme dışında evden çıkışlar yasak. Alışveriş ve egzersiz için dışarı çıkanların da bu ihtiyaçlarını evlerine 5 kilometre mesafedeki yerlerde görmeleri gerekiyor.

AVUSTRALYA'DA KORONAVİRÜS

Avustralya Federal Sağlık Bakanlığının verilerine göre COVID-19'un ilk kaydedildiği 25 Ocak 2020'den bu yana virüse yakalanan 37 bin 277 Avustralyalıdan 945'i hayatını kaybetti.

Ülkedeki 6 bin 601 aktif vakadan 64'ü yoğun bakımda olmak üzere 445 kişinin hastanedeki tedavileri devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?