İsrail askeri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 4 evi yıktı

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait 4 ev ile bazı yapıları "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

İsrail askeri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 4 evi yıktı
İsrail askeri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 4 evi yıktı
GİRİŞ 11.08.2021 18:05 GÜNCELLEME 11.08.2021 18:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

El Halil'deki Koruma ve Direniş Komiteleri Koordinatörü Fuad el-Amur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Mesafir Yatta beldesine baskın düzenleyerek, bir yıkım operasyonu gerçekleştirdiğini belirtti.

İsrail güçlerinin "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait 4 ev ile bir su kuyusunu yıktığını, Filistinlilerin kaldığı bir çadıra da el koyduğunu aktaran Amur, çok sayıda kişinin evsiz kaldığını ifade etti.

Amur ayrıca, İsrail'in Filistinlilere ait yapıları yıkarak, Yahudi yerleşim birimleri inşası için bu topraklarda alan açmaya çalıştığını vurguladı.

İSRAİL BEYTÜLLAHİM'E TAVUK ÇİFTLİĞİNİ YIKTI, HAYVANLAR TELEF OLDU

Öte yandan görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçleri, Beytullahim'e bağlı Velece beldesinde de "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle bir tavuk çiftliğini yıktı.

Yıkım sırasında çok sayıda kümes hayvanının telef olduğu aktarıldı.

Filistinli kaynaklara göre, İsrail makamları sadece geçen yıl işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 500'ü aşkın ev ve iş yerini yıktı.

İsrail yönetimi ile Filistin arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilmiş; yüzde 61'ini oluşturan "C bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

İsrail yönetimi kendi kontrolünde olduğu gerekçesiyle çoğunlukla "C bölgesi"nde Filistinlilerin yeni bina veya genişletme çalışması yapmasına izin vermiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • osmanoğlu2023 2 yıl önce Şikayet Et
    bu vidiyoyu çekin batılı soytarı siyasetçilerin önüne koyun ve yüzlerine tükürün! gerisine karışmayın devamı gelir...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!