Almanya Türkiye'yi riskli ülkeler listesine aldı

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Koronavirüs vaka sayısının hızla yükseldiği Türkiye’yi "yüksek riskli ülke" ilan etme kararı aldı. Buna göre Türkiye’ye gidenler Almanya’ya dönüşte ev karantinasına girmek zorunda kalabilecek.

Almanya Türkiye'yi riskli ülkeler listesine aldı
Almanya Türkiye'yi riskli ülkeler listesine aldı
GİRİŞ 13.08.2021 15:47 GÜNCELLEME 13.08.2021 15:47
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Almanya’da Kovid-19 konusundaki kararları belirleyen Robert Koch Enstitüsü’nün tavsiyeleri yönünde, Dışişleri Bakanlığı‘nın güncelediği listede ayrıca ABD, İsrail, Karadağ ve Vietnam‘da yer alıyor.

Söz konusu ülkeler önümüzdeki Pazar gecesinde itibaren "yüksek riskli ülke" olarak sınıflandırılırken, Türkiye Salı gecesi saat 00.00‘dan itibaren söz konusu listede yer alacak.

TÜRKİYE DE LİSTEDE YER ALDI

Almanya'daki uygulamaya göre son yedi gün içinde 100 kişide 50 kişinin üstüne çıktığı ülkeler "riskli" olarak kabul ediliyor. 200 vakadan itibaren ve tehlikeli varyantların hızlı yayıldığı ülkeler "yüksek risk" bölgesine dahil ediliyor. Federal Dışişleri Bakanlığı, bundan kısa bir süre önce de tüm İspanya veve Hollanda'yı "yüksek riskli ülke" ilan etti.

Almanya, Türkiye’yi geçen 5 Haziran’da "yüksek riskli ülke" kategorisinden çıkarmış ve "riskli ülke" statüsüne almıştı. Özellikle turizm sektöründe büyük sevinç yaratan bu kararla, Türkiye'den Almanya'ya gelenlere uygulanabilen karantina zorunluluğu kalkmıştı.

KARANTİNA UYGULANACAK

Alınan son kararla, iki kez aşılanmış veya hastalığı atlatarak bağışıklık kazanmış olanların dışındaki çocuklar da dahil tüm yolcular Türkiye dönüşü 10 günlük karantinaya girecek. Beşinci günde yapılan testin negatif sonuçlanması durumunda karantina sona erebilecek.

Alınan kararı eleştiren Alman Turizmciler Birliği, çok sayıda tatilcinin seyahatlarının son günlerinde ve dönmek üzere oldukları belirterek, bu kişilerin hazırlıksız yakalandıklarını ve iş yerlerinde, çocukların da okullarda zor bir durumla karşılaşacaklarını öne sürdü. Almanların en çok seyahat ettikleri ülkelere arasında birinci sırada yer alan İspanya’nın "yüksek riskli ülke" ilan edilmesi, ilk tahminlerin tersine büyük oranda iptallere yol açmadı.

KORONAVİRÜS SALGINI

Uzmanlar, iptal oranının yüzde 10’un altında kaldığını açıkladı. Ancak bir çok eyalette okulların açıklamasıyla, yaz tatilinden dönenlerde tespit edilen vaka sayısıyla ilgili rakamlara göre, en ç ok vaka sayısı İspanya’dan dönen tatilcilerde görüldü. Türkiye ikinci, Fransa üçüncü sırada yer alırken, aşılamanın da etkisiyle vaka sayılarının geçen yıl yaz dönemine kıyasla çok daha hafif olduğuna dikkat çekildi.

YORUMLAR 8
  • Ismail.T 2 yıl önce Şikayet Et
    Batının işi gücü Türkiyeyi frenlemek...
    Cevapla
  • Sadi 2 yıl önce Şikayet Et
    doğru karar havalimanında maske takan yok bugun sabiha gokcendeydım herkes ekmek su bahanesı maskesız gezıyor
    Cevapla
  • ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde almanyayi riskli ülkeler listesine aldık ırkçı almanya...
    Cevapla
  • Abdurrahman 2 yıl önce Şikayet Et
    Biontek Aşıları ellerinde kaldı herhalde
    Cevapla
  • TOSYALI 2 yıl önce Şikayet Et
    bunların kanı bozuk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!