NY Times: ABD, Afganistan'da başarısız oldu

Taliban unsurlarının başkent Kabil'e yaklaştığı bir dönemde ABD basınında yer alan haberde, Amerikan güçlerinin Afgan ordusuna dair planının başarıya ulaşamadığı belirtildi.

NY Times: ABD, Afganistan'da başarısız oldu
NY Times: ABD, Afganistan'da başarısız oldu
GİRİŞ 15.08.2021 00:11 GÜNCELLEME 15.08.2021 00:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD ve NATO birliklerinin Afganistan'dan çekilme kararının ardından Afgan hükümet güçlerinin kontrolündeki vilayet merkezleri Taliban'ın eline geçmeye başladı.

ABD istihbaratı, Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'i 1 hafta içinde kuşatabileceğini öngörüyor.

BAŞARISIZ OLDUĞUMUZ AÇIKÇA ORTADA YORUMU

Beyaz Saray, Afgan güçlerinden Taliban'a karşı direnmelerini isterken, New York Times gazetesi, Afganistan'da başarısız olunduğunu yazdı.

"Afgan ordusu 20 yılda inşa edildi. Nasıl çabucak çöktü?" başlıklı haberde, Taliban'ın hızlı ilerlemesinin, ABD'nin Afganistan ordusunu güçlü, bağımsız bir savaş gücüne dönüştürme çabalarının başarısız olduğunu açıkça ortaya koyduğu kaydedildi.

TALİBAN'A KARŞI DİRENEMEDİLER

Haberde, Taliban'ın vilayet merkezlerinde hızlı ilerlemeler kaydettiği, son birkaç gün içinde Afgan güçlerinin 15'ten fazla şehirde Taliban karşısında direnemediği ifade edildi.

Ele geçirilen vilayet merkezleri arasında Kandahar ve Herat'ın da bulunduğu bilgisi paylaşılırken, söz konusu yerlerin son derece kritik önemde olduğu aktarıldı.

ABD'NİN 83 MİLYAR DOLARDAN FAZLA YATIRIMINA RAĞMEN...

"Hızlı saldırı; kitlesel teslim olmalar, ele geçirilen helikopterler ve Taliban tarafından sergilenen milyonlarca dolarlık Amerikan tedarik ekipmanı ile sonuçlandı. Bu iç patlama, ABD'nin yirmi yıl boyunca ülkenin güvenlik güçlerine 83 milyar dolardan fazla silah, teçhizat ve eğitim sağlamasına rağmen gerçekleşti." denildi.

YORUMLAR 8
  • Ahmet öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Darısı ırak ve suriyeden de defolup gitmesi.. Daha doğrusu bu coğrafyadan silinmesi temenniim..
    Cevapla
  • fevzi 2 yıl önce Şikayet Et
    amerika nın zalimin sonu er veya geç gelecek
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Başarı mı istiyordu, istikrarsızlık mı? USA nın umurunda değil,iki türlüde katil ve galip bu kesin . Guantolamo falan hafızalarda. Taliban galip değil kimsede kaybeden Afganistan. Can, mal.... USA bundan sonra artık kaybedecek. Çünkü onun ipi ile kuyuya inenler hep boğulmaya mahkum. USA ile hareket eden Avrupa da kayıpta. Oda USA ya köpeklik yapıyor, ispatladı . Beklenen son dünyada birer birer bu adi ülkeleri tiye alan olmayacak ve baskı tersine dönecek. İşte o vakit tüm ülke ve bireyler hukuki olarak bunlardan tazminat bile alacak.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan dan intikam zikirli/madralı dalgaların ülkeye girmesi...
    Cevapla
  • Coşkun 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD hangi savaşı kazanmış ki!
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Gusülsüz abd nerede başarılı oldu ki? Viyetnam dan kaçtı, Kamboçya dan kaçtı, Lübnan dan kaçtı, Irak tan kaçtı son olarak ta Afganistan dan kaçıyor, bu benim bildiklerim. Abd itine güvenip iktidar hayali kuran mallar bir daha düşünün.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel! Vietnam "SENDROM"; Artık bir daha ulusötesi operasyon yapmaya kalkamazlar umalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!