ABD asker köpeklerini uçakla tahliye etti

Afganistan'daki Kabil Havalimanı'nda uçaklarla tahliyeler devam ederken, bugün ortaya çıkan izdiham görüntüleri tartışmalara neden oldu. Havalimanı'ndaki izdiham sürerken, ABD'nin köpek askerleri özel uçaklarla bölgeden çıkartıldı.

GİRİŞ 16.08.2021 18:14 GÜNCELLEME 16.08.2021 18:43
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Afganistan'da Taliban'ın başkent Kabil'i ele geçirmesi, dünya genelinde uluslararası imnfiale yol açtı. Bölgede NATO birliği kapsamında faaliyet gösteren ülkeler bir bir ülkeden ayrılırken, Başkent'teki Havalimanı'nda izdiham oluştu.

Benzerine film sahnelerinde rastlanacak cinsten görüntülerin ortaya çıktığı Kabil Havalimanı'nda izdiham sürerken, ABD silahlı kuvvetlerine bağlı köpek askerler bölgeden özel uçaklarla tahliye edildi.

ÖZEL UÇAKLARLA BÖLGEDEN ÇIKARTILDILAR

Kabil Havalimanı'nda gelen ABD'ye ait uçaklar, bölgede faaliyet gösteren askeri unsurları tahliye ediyordu. Bugün gelen bir uçak ile tahliye edilen unsurlar arasında ABD'nin köpek askerleri de vardı.

Havalimanının bir tarafında insani dram yaşanırken, bir diğer tarafında ise köpeklerin özel uçaklarla tahliye edilmesi tepkilere yol açtı.

"İNSANLARDAN DAHA DEĞERLİLER"

Milyonlarca insanın Afganistan'dan kaçmaya çalışırken ortaya çıkan görüntüler dünya gündeminin bir numarasına yerleşmişti. Ülkedeki karışıklıktan kaçarak hayatlarını kurtarmaya çalışanlardan bazıları gökyüzündeki uçağın kanatlarından düşerken, bazıları ise uçağa binebilmek için yaşanan izdiham sırasında yaşamını yitirmişti. ABD Afganistan'daki hiç bir yabancı unsuru uçaklarına almaz ve hatta uçaklarını silahllı askerlerle korurken, köpeklerini bile özel koltuklarda tahliye etti.

En az 5 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı olayların hemen üzerine ABD'nin özel uçaklar ile köpek tahliye etmesi "Köpeklerin insanlardan daha değerli ve daha fazla hakka sahip olduğu" yönünde çeşitli eleştiriler yapılmasına neden oldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 93
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    türkiyedeki hayvanseverlerin çoğunluğunun da hayvanseverliğini nereden aldıklarının görüntüsü olmuş bu haber...siz hayvanseverseniz, ben insan severim ,insanı sevmeyen hayvanı sevemez diyorum, hadi bakalım...anlayana,
    Cevapla
  • sencer 2 yıl önce Şikayet Et
    köpek daha değerli normal olanı
    Cevapla
  • KAPTAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bunların iki ayaklı olanları var. siz kimler olduğunu bilirdiniz.
    Cevapla
  • Haktan Yana 2 yıl önce Şikayet Et
    Hainlerin anlamasını beklemiyoruz ama, gerçek bu: ÜLKESİNİ BIRAKIP, ABD UŞAKLIĞINA SOYUNANLARIN BU KÖPEKLER KADAR DEĞERİ YOK.
    Cevapla
  • Murı 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD akıllı adamlar helal olsun
    Cevapla
  • Vurucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı mı zalim mi....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü