İspanya'da aşırı sağcı lider Afganlılara Müslüman ülkeleri adres gösterdi

İspanya'daki aşırı sağ görüşlü Vox partisi lideri Santiago Abascal, Afganistan'ın başkenti Kabil'in Taliban'ın kontrolüne geçmesiyle ülkelerini terk etmek isteyen Afganların sınırdaki Müslüman ülkelerce kabul edilmesi gerektiğini savundu.

İspanya'da aşırı sağcı lider Afganlılara Müslüman ülkeleri adres gösterdi
İspanya'da aşırı sağcı lider Afganlılara Müslüman ülkeleri adres gösterdi
GİRİŞ 17.08.2021 18:32 GÜNCELLEME 17.08.2021 18:34
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Abascal, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Afganistan'daki hataların ve ihanetlerin bedelini Avrupalıların ödemesi konusunda bazı ilerici siyasetçiler arasında uzlaşı olsa da Taliban teröründen kaçan Afganlar, sınırındaki Müslüman ülkelerce alınmalıdır." ifadesini kullandı.

Afganistan'ın Taliban'ın kontrolüne girmesini "ABD Başkanı Joe Biden'ın, Birleşmiş Milletlerin (BM) ve Avrupa Birliği'nin (AB) korkunç yenilgisi" olarak değerlendiren Abascal, "Taliban'ın ortağı olacak Çin için bir zafer daha oldu." yorumunda bulundu.

İspanyol meclisinde üçüncü büyük parti konumundaki Vox'un lideri paylaşımında "Avrupa ve genel olarak Batı, şimdiye kadar yapıldığı gibi çok kültürlülüğü ve göreceliği aynı anda dayatmak yerine yaşam şeklini savunmaya başlamadıkça askeri, demografik ve ticari olarak yenilgiye uğrayabileceğini kabul etmelidir." ifadesine yer verdi.

Diğer yandan Afganistan'daki İspanyol vatandaşlarının tahliyesinin henüz gerçekleşmemesinden ülkedeki azınlık sol koalisyon hükümetini sorumlu tutan Abascal, Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares'in, Meclisteki siyasi partilerin liderlerini Afganistan'daki durumla ilgili bilgilendirmesinin yeterli olmadığını, Başbakan Pedro Sanchez'in Meclis Genel Kurulunda konuşmasını istediklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne lan SAKAL.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Endülüs Devletini hatırlatırım bu şaşkaloza
    Cevapla
  • İdris 2 yıl önce Şikayet Et
    Adres göstermeyi biliyosun öyleyse işgal etmeyeceksin ne işiniz var sizin islam ülkelerinde
    Cevapla
  • Türkiyem 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganlar kendi halinde insanlarken ülkelerini siz SÖMÜRGECİLER işgal etti. Adamların ahlaklarını bozdunuz. Gaderin cilvesi kuyruğuna takıldığınız abd nin aynen vietnamdaki gibi yenilip kaçmasıyla oradaki insanları yüz üstü bıraktınız. Beslemeler müslümanlıktan çıktıkları için EMANETLERİ SİZE BE ADAM.
    Cevapla
  • Uyarı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ortalığı siz karıştırın biz kabul edelim oldu başka
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…