BAE'den flaş açıklama: Tarihi bir görüşme oldu

BAE Devlet Başkanı Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed Al Nahyan'ı Ankara'da kabul etmesini "tarihi bir görüşme" olarak nitelendirdi.

GİRİŞ 19.08.2021 02:43 GÜNCELLEME 19.08.2021 02:52
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Gargaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bin Zayed'in Türkiye ziyaretine dikkati çekerek BAE'nin ilişkilerini güçlendirmeye devam ettiğini ifade etti. BAE'de daha önce Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini de yürüten Gargaş, şunları kaydetti:

"Şeyh Bin Zayed, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile tarihi ve olumlu bir toplantı yaptı. Toplantının ana odak noktalarını da iş birliği ve ekonomik ortaklıklar oluşturdu. BAE köprüler kurma ve ilişkilerini güçlendirmeye devam ediyor. Refah ve kalkınma içerideki içgüdümüz olduğu gibi dış politikamızın da lokomotifidir."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bin Zayed Al Nahyan'ı kabul ettiğini açıklamıştı. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ile bölgesel konular görüşülmüştü.

"DEVLETLER ARASINDA BU TÜR İNİŞLER ÇIKIŞLAR OLABİLİR"

Başkan Erdoğan, "BAE'den gerçekleşen bu ziyaret, iki ülke arasındaki buzların eridiği anlamına mı geliyor?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Devletler arasında bu tür gidiş gelişler, iniş çıkışlar olabilir ve olmuştur da. Burada da benzer bazı durumlar oldu. Şu an itibarıyla yaklaşık birkaç aydır bizim istihbarat örgütümüz başta olmak üzere Abu Dabi yönetimiyle bazı görüşmeler yaparak bu görüşmelerle belli bir yere gelmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de Muhammed Bin Zayed ile de bazı görüşmeleri yapma durumlarımız olacaktır, inşallah olacaktır diye düşünüyorum bugünkü görüşmeden sonra.

Bu görüşmelerle bölgedeki bazı sıkıntıları aynı kültürün, aynı inancın mensupları olarak inşallah gidermiş oluruz. Çünkü biz bölgenin esas aktörlerinin birbirleriyle doğrudan konuşmasını, müzakere etmesini, kendi sorunlarını birlikte çözmelerini önemsiyoruz. Ben de bu konuda çok hassasım."

YORUMLAR 41
  • kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    Turtkiye karsiti boyuk algi iftira yonetmenleri BAE gelmis yatirim yapmak istiyor. bunlar once yaptiklari dusmanligi biraksinlar ve isbat etsinler ondan sonra dusunmeliyiz. bunlar yatirimlarini bize karsi bir silah olarak kulanacaklar......
    Cevapla
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    Para için bunlarla yanyana olmaya değmezzz
    Cevapla
  • yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    tabi , sen kendi cebinden ver o zaman bunlar ile konusmaya gerek kalmaz , dünyadan bi haber yunus'cum
    Cevapla
  • sağduyu 2 yıl önce Şikayet Et
    şimdi işine bak, zamanı gelince karakaplı defteri açarsın . Sen unutsan da devlet unutmaz. Zayed en güvendiği adamı ile doğrudan iletişim sağlıyor anlaşılan. Afganistan aklını başına getirmiş olabilir.
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    T.C Cumhur başkanı neden düşük duzeyli bir danışmani kabul ediyor.neden bizim Cumhurbaskanimizin eşitimidir çok cabuk unutuyoruz herşeyı bu Bae bizimle azmi ugrastı bunun hesabi sorulmaya cakmı
    Cevapla
  • Ülkeci 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransızı ekarte etmek için bunları yanımıza çekmemiz lazım. Ama Yunan gavuruna bize sopa göstermek için gönderdikleri uçakları unutmadık. (Bu da küçük bir not)
    Cevapla
  • İBANCI 2 yıl önce Şikayet Et
    1 sene önce yunanla rum la iş yapan tatbikat yapan dış mihraklarımı demek istiyorsun. birilerine milyonlarca dolar rüşvet teklif ettikleri belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor