Avrupa'nın göçmen oyunu: İki ülkeyi karşı karşıya getiren görüntüler

Ülkesine gelen mültecileri Avrupa sınırına gönderen Belarus, AB ile karşı karşıya geldi. Minsk yönetiminin bu hamlesine karşılık Polonya, sınıra askeri takviye gönderdi.

GİRİŞ 20.08.2021 15:44 GÜNCELLEME 20.08.2021 15:57
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Afganistan'da yaşanan tahliye görüntülerinin ardından dünya yeni bir göçmen krizi ile karşı karşıya. Krizin adresi ise Avrupa'nın kapısı: Belarus-Polonya sınırı. Avrupa Birliği'nin ambargo listesinde olan Belarus ise son dönemde AB'nin bu hamlesine karşılık olarak mülteci kartını oynuyor.

Mültecileri AB sınırına gönderen Belarus'un Afgan göçmenleri zorla AB sınırına götürdüğü anlar kameraya yakalandı.

GÖÇMENLERİ AB SINIRINA GÖTÜRDÜLER

Litvanya sınır kuvvetleri tarafından kaydedilen görüntüler, yayınlandı. Yayınlanan görüntülerde Belarus polisinin, göçmenleri yasadışı bir şekilde Avrupa sınırlarına ittiği belirtildi.

Görüntüler kısa sürede Avrupa'nın gündemine oturdu. Avrupa Birliği, Letonya, Litvanya ve Polonya'ya yasadışı sınır geçişleri düzenleyen Belarus'un bu politikasını 'saldırgan davranış' olarak nitelendirdi ve kınadı.

Açıklamada bu politikasının 27 ulustan oluşan bloğu istikrarsızlaştırmak amacıyla yapıldığının altı çizildi. Polonya ise Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko'nun otoriter hükümetini göçmenleri sınırından geçirerek insani bir kriz yaratmakla suçladı.

SINIRA TAKVİYE GÖNDERDİLER

AB ile Belarus sınırında bu restleşme yüzünden tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Zira sihalı Belarus güvenlik güçleri göçmenlerin Belarus'a dönmelerine izin vermezken, Polonya sınır muhafızları ve ordu görevlileri, Polonya üzerinden yolculuklarına devam etmelerini engelliyor.

Polonya bugün söz konusu göç dalgasını durdurmak adına 1000 asker daha konuşlandırdığını duyurdu.

YORUMLAR 51
  • Veysi 2 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü, hatta yüzsüz AB lukashenko olunca otoriter, sayın Recep Tayyip Erdoğan olunca diktatör ifadesini kullanıyor. Demek ki mültecileri sınıra yığıp AB'ye yollayınca otoriter olunuyormuş. Az bile bu onlara az.
    Cevapla
  • Kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Anlamazsın çünkü işine gelmiyor
    Cevapla
  • galaksi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne dediğini bile anlamadik
    Cevapla
  • Sadık 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada sağ muhafazakar partiler daha da yükselişe geçer. Avrupanın orta doğuya, orta asyaya yatırım yapması gerekir.
    Cevapla
  • Ferhat 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazin bir kenara birgun butun avrupa multeci olup dayanacak kapmiza
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa bitik kendilerini hep ustun irk olarak görduler artik keser döndü sapdöndü bir yuzyilda avrupa artik kolelik yapacak
    Cevapla
  • S.vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamak zorundansın.Avrupa nasıl bitik.senin kullandığın her ürün nerdeyse hepsini avrupa üretiyor.Hayal görmesen.Biz ne üretiyoruz.sadece beyaz eşya,domates,patates.Bitik olan avrupaya neden insanlar kapağı atmak için her türlü sıkıntıyı göze alıyor ?
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bak bu guzelhaber belarus akillica hareket etmis adamlarin ulkesini 20 yildir sömuren avrupaya ver odunu afganlarin evini barkini yiktilar onlarda tabiki avrupaya gelecek etme bulma dunyasi
    Cevapla
  • galaksi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda okumus bilgili bir insan yorumu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler