İsrail askerleri 14 Filistinliyi yaraladı

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden Filistinlilere müdahalesinde 1’i gerçek 13’ü plastik mermiyle olmak üzere 14 kişi yaralandı.

İsrail askerleri 14 Filistinliyi yaraladı
İsrail askerleri 14 Filistinliyi yaraladı
GİRİŞ 20.08.2021 21:10 GÜNCELLEME 20.08.2021 21:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail'in Batı Şeria'da inşa ettiği yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini protesto etmek isteyen Filistinliler, Nablus'a bağlı Beyta beldesinde gösteri düzenledi.

İsrail güçleri göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullandı. Filistinliler ise askerlere taşla karşılık verdi.

14 KİŞİ YARALANDI

Filistin Kızılayı İlk Yardım ve Acil Durum Müdürü Ahmed Cibril, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Beyta beldesindeki gösteri sırasında 1’i gerçek mermiyle 13’ü de plastik mermiyle olmak üzere 14 Filistinliyi vurarak yaraladığını söyledi.

Cibril, onlarca Filistinlinin de İsrail askerlerince kullanılan göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini belirtti.

Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde gösteriler düzenlendi

Batı Şeria'nın El-Halil kentine bağlı Yatta beldesinde de Filistinliler, Yahudi yerleşim bölgesi inşa edilmesi planlanan arazi yakınında cuma namazı kıldı.

Filistinliler ayrıca Nablus kentine bağlı Beyt Decin ile Kalkiliya kentine bağlı Kefr Kaddum beldelerinde de İsrail'in yasa dışı yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerine karşı gösteri düzenledi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde her cuma, Ayrım (Utanç) Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasını protesto etmek için gösteriler düzenleniyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    fetö kanalıyla Türkiye'yi böler, büyük israil devletini kurarız planı yapıyorlardı. büyük engel Erdoğan idi. fetö yapılanması masonik bir yapının ürünüdür. masonların düzenekleri aynen fetöcüler de mevcuttur. dünya ve içimizdeki hainlerin korkulu rüyası Erdoğan ve ekibidir. isteselerde istemeselerde her şeyin üstesinden gelecek bir devletimiz var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki