Taliban'dan ABD'ye mesaj: Guantanamo mahkumuna Savunma Bakanlığı görevi

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, son atamasında ABD'ye mesaj verdi. Taliban, ABD'nin işkencelerle gündeme gelen Guantanamo hapishanesinde yatan eski mahkumu molla Abdul Kayyum Zakir'i Savunma Bakanı Vekili olarak atadı.

Taliban'dan ABD'ye mesaj: Guantanamo mahkumuna Savunma Bakanlığı görevi
Taliban'dan ABD'ye mesaj: Guantanamo mahkumuna Savunma Bakanlığı görevi
GİRİŞ 24.08.2021 20:14 GÜNCELLEME 24.08.2021 20:45
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

ABD'nin çekilmesiyle birlikte Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban, ülke yönetimine atamalar yapmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Katar merkezli Al Jazeera haber kanalının Taliban'dan bir kaynağa dayandırdığı haberine göre örgüt, eski Guantanamo mahkumu molla Abdul Kayyum Zakir'i Savunma Bakanı Vekili olarak atadı. Taliban'ın son ataması ABD'ye mesaj olarak algılandı.

TALİBAN'DAN BAKANLIK ATAMALARI KARARI

Taliban geçtiğimiz saatlerde de Maliye Bakanı olarak Gul Agha'nın, vekaleten İçişleri Bakanlığına ise Sadr İbrahim'in olarak atandığı ifade edildi. İstihbarat daire başkanlığına Najibullah atanırken Mullah Shirin Kabil valiliğine getirildi. Hamdullah Nomani ise Kabil'in belediye başkanı oldu.

GUANTANAMO HAPİSHANESİ

Guantanamo Kampı, 2002 yılından itibaren askeri hapishane olarak kullanılmakta olan, Küba'daki Guantanamo körfezi askeri üssünün bir bölümüne verilen isim. Burada, başta Afganistan olmak üzere çeşitli ülkelerde ele geçirilen, El-Kaide ve Taliban ile ilgisi olduğundan şüphelenen kişiler tutuluyor.

YORUMLAR 28
  • Külyutmaz. 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan, müslüman bir ülkedir. Abd ve bağlaşıkları Rusya, Çin, İran, Türkiye vs ulkeleri etkileyecek yeni bir oyun içindeler. Bu dışardan çok iyi bir şekilde sırıtıyor. Çekilme işi zaten medyatik bir algı. Farklı şekilde afganistana yerleşme şeklinde planlar koku vermeye başladı. Afgan halkı dikkatli olmalı, ülkelerine sahip çıkmalılar.
    Cevapla
  • Külyutmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Afgan halkı çok dikkatli olmalı. ABD veya muadili ülkelerde yetişmiş veya onlarla bir şekilde hapishanede yatma dahil ilişikli. bağlantılı olanları ülke yönetimine sokmamalılar.
    Cevapla
  • Külyutmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    molla Abdul Kayyum Zakir ABD tarafından yetiştirilmiş biriyse bir de savunmaya verilmişse işin içinde DEAŞ benzeri bir oyun olabilir. bu kişi hapishanede beyni yıkanmış satılmış biri olabilir. DEAŞ ın başındaki bağdadi de ırak hapishanesinde abd tarafından yetiştirilmişti. Yine aynı oyun piyasaya sürülmüştür.
    Cevapla
  • Yavuz selim 2 yıl önce Şikayet Et
    bu abd uşaklarına meyletmeyin bunların ne suratında ne sıfatında ne hayatında islam yoktur.turkiyenin nufuzunu azaltmak icin kurulan oyun.
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    ilginç.amerikan hapishanesinde kalmış kii ne kadar gerçekçi bilemeyiz.ordan çıkmış taliban olmuş.çok tuhafki savunma bakanı olmuş herif.ula amerika sen boşuna büyük devlet değilsin ha çakaaal
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha okuduğunu anlamadan komplolar uyduruyorsun. Adam zaten Taliban, ABD tarafından onlarca yıl hapiste tutulmuş sonra serbest bırakılmış. Birçok serbest bırakılan gibi. (Çünkü ABD birçok insanı suçsuz yere yıllarca guantanamo'da tutup serbest bırakmak zorunda kaldı) Şimdi Taliban ülkede kontrolü ele geçirince Guantanoma'da yıllarca kalmış birini savunma bakanı yaparak ABD'ye mesaj veriyor. Bunu hala anlamayıp bu işlerin arkasında ABD var, gibi sığ cümleler kuranlar cidden bayıyor. Afganistan hakkında eminim 2 kitap okumamışsındır. Ama ahkam kesmekte en öndesin. Afganistan'ı görmüş biri olarak söylüyorum. Herşey'in arkasında ABD'yi arama hastalığından bir an önce kurtulun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama