Rusya lideri Putin'den sürpriz Afganistan çıkışı: Dersimizi aldık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sovyetler Birliği döneminde Rus askerinin Afganistan'a girmesinden ders çıkardıklarını belirterek, mevcut dönemde Rus askerinin Afganistan’a gönderilmeyeceğini açıkladı.

Rusya lideri Putin'den sürpriz Afganistan çıkışı: Dersimizi aldık
Rusya lideri Putin'den sürpriz Afganistan çıkışı: Dersimizi aldık
GİRİŞ 24.08.2021 21:48 GÜNCELLEME 24.08.2021 21:59
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kurucusu olduğu Birleşik Rusya Partisi'nin kongresine katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki ekonomik, istihdam, yargı, savunma ve dış politikalara kadar birçok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Afganistan'daki gelişmelere de değinen Putin, Sovyetler Birliği döneminde Afganistan'a girdiklerini hatırlatarak, "Afganistan'da var olma konusunda Sovyetler Birliği'nin deneyimleri vardı. Gerekli dersleri çıkardık" dedi.

Afganistan'da yaşananların bu ülkenin kendi iç meselesi olduğunu vurgulayan Putin, Rus askerinin Afganistan'a girmeyeceğini aktararak, “Biliyorsunuz Afganistan'da zor bir dönem yaşanıyor. Bu durumu yakından takip ediyoruz. Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) üyesi ülkeler ile temas halindeyiz. Elbette Afganistan'ın iç işlerine karışmayacağız. Herkesin herkesle çatıştığı bir duruma silahlı kuvvetlerimizi sokmayacağız. Hala devam eden bir çatışma var. Bu on yıllardır devam ediyor" dedi.

 PUTİN'DEN AFGANİSTAN UYARISI

Afganistan'daki durumdan yine batılı ülkeleri sorumlu tutan Putin, komşu ülkelerin altında bulunduğu risklerden bahsederek, "Afganistan'da konuşlanan çeşitli terörist grupların batılı ülkelerin arkasında bıraktığı kaosu kullanması ve komşu ülkelerde gerilimi tırmandırma çalışmasına dair tehlike vardır ve bu doğrudan bir tehdittir. Ülkelerimize ve müttefiklerimize uyuşturucu kaçakçılığının artışının yanı sıra yasadışı göçler gibi tehditler bulunuyor" dedi.
Ülkenin güvenliği için kurumlara talimat veren Putin, "Tüm kurumların koordineli çalışmaları da son derece önemlidir. Hükümetten, Dışişleri Bakanlığı'ndan, kolluk kuvvetlerinden ve milletvekillerinden ülke ve vatandaşların güvenliğini sağlamaya yönelik tüm kilit alanlardaki çalışmaları güçlendirmelerini istiyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • muratt 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk askerinin de o bataklığa gitmesine karşıyım. Kazanımlarımızı siyasi yoldan yapmalıyız.
    Cevapla
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte böyle kardeşim, bu kafirler ancak silahtan anlar. İstediğin kadar siyasetle sorunları,işğalleri, çözmeye çalış bir yere kadar ama asıl olan sahadaki silahlı gücündür. Silahın yoksa bu kafirlerin önünda bir hiçsin. Aferin putin dersine iyi çalışmışsın ama suriyede de sana iyi bir ders vermek lazım.
    Cevapla
  • GÖKHAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Vietnamın aynısı olur burdada.
    Cevapla
  • Deli dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu dersi abd nin almasını temenni ediyorum. Ayrıca bizim içinde durum pek parlak değil. Taliban ile durumumuz nasıl olacak. Bu kadar göcen nereye gidecek.
    Cevapla
  • .... 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin en büyük avantajı uzak bir coğrafyada olması yoksa yaptıkları yanı kalmazdı.Zaten yakın bir coğrafyada olsa bu kadar pervasız davranamazdı.Asyada Afrikada çıkarttıkları yangın ABD'ye ulaşmıyor maalesef .Abd'nin yıkılması Latin Amerika'ya bağlı.
    Cevapla
  • analiz 2 yıl önce Şikayet Et
    sovyetler, afganistan işgali ile girdiği türbülanstan çıkamayarak dağıldı ve küçülmüş şekilde bu gün ki rusya federasyonu kuruldu.şimdi yine afganistan üzerinden rusya yeni bir türbülansa giriyor.rusya için ister afganistanı tekrar işgal etsin isterse afganistana asker göndermesin bu türbülanstan kaçışı yok.sadece daha hafif atlatma imkanı var ve putin bunu yapmaya çalışıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın