Merkel'in emekli maaşı belli oldu!

Görevini Armin Laschett'e devretmeye hazırlanan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, emeklilik maaşı belli oldu. Alman Şansölye, emekliliğinin ardından aylık maaşının 15 bin euro maaş alacak.

Merkel'in emekli maaşı belli oldu!
Merkel'in emekli maaşı belli oldu!
GİRİŞ 25.08.2021 14:39 GÜNCELLEME 25.08.2021 14:39

Almanya'da halk, 26 Eylül'de genel seçimler için sandık başına gidecek. Görevini devretmeye hazırlanan Angela Merkel emeklilik için gün sayıyor.

16 yılın ardından seçimlerde aday olmayacağını açıklayan Merkel'in ne kadar emekli maaşı alacağı ve emekliliğini nasıl geçireceği belli oldu.

EMEKLİ MAAŞI NELLİ OLDU

Geçen ay ABD'ye düzenlediği resmi ziyaret sırasında emekliliğinde ne yapacağı sorulan 67 yaşındaki Merkel, bir süre dinleneceğini ve hiçbir daveti kabul etmeyeceğini söyledi.

"Şimdiye kadar yaptığım işleri artık başkasının yapacağı gerçeğini kavramam gerek. Öyle görünüyor ki, bu yeni durum çok hoşuma gidecek. Biraz kitap okumayı deneyeceğim." diye konuştu.

Almanya başbakanının aylık maaşı, yasalara göre 25 bin euro. Ayrıca Federal Meclis'te milletvekili olan Merkel, 10 bin euro vekillik maaşı alıyor. Deutsche Welle'nin haberine göre, Merkel, başbakanlık görevinden sonra üç ay boyunca maaşını tam olarak almaya devam edecek.

Yapılan hesaplamalar, görevinin sonuna yaklaşan Angela Merkel'in, emekliliği boyunca aylık yaklaşık 15 bin euro alacağını söylüyor. Makam arabası ve koruma, Merkel'in istemesi halinde ömür boyu kendisine tahsis edilecek.

EŞİ ÜNİVERSİTEDE GÖREVLİ

Angela Merkel'in eşi Joachim Sauer, kuantum kimyası alanında profesör olarak çalışıyor. Başkent Berlin'deki Humboldt Üniversitesi'nden emekli olan 72 yaşındaki Sauer, üniversitedeki çalışmalarını kıdemli araştırmacı olarak yürütmeyi sürdürüyor.

Sauer'in görev süresini 2022'ye kadar uzatması nedeniyle çiftin bir süre daha Berlin'de kalacağı tahmin ediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri