Kilauea Yanardağı'nda bir gecede 140 deprem

Bilim insanları, Hawaii'deki Kilauea Yanardağı'nda irili ufaklı toplam 140 deprem meydana geldiğini tespit etti. Gece başlayan çok sayıda depremin sabaha kadar devam ettiği belirtildi.

Kilauea Yanardağı'nda bir gecede 140 deprem
Kilauea Yanardağı'nda bir gecede 140 deprem
GİRİŞ 25.08.2021 15:17 GÜNCELLEME 25.08.2021 15:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hawaii Volkan Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, gece başlayan çok sayıda depremin, sabaha kadar devam ettiği ancak depremlerin herhangi bir patlamaya neden olmadığı bilgisi paylaşıldı.

Yanardağda, en büyüğü 3,3 şiddetinde olmak üzere 140 depremin kaydedildiği, depremlerin çoğunun 1'den daha az şiddette gerçekleştiği aktarıldı.

Yoğun depremler sırasında yanardağın yüzeyinde değişiklikler tespit eden bilim insanları, değişimin, magmanın yanardağın güney kısmında hareket ettiğini gösterebileceğini ifade etti.

Gözlemevi, "izleme" olan uyarı seviyesini "uyarı" olarak değiştirdi.

Dünyanın en aktif volkanlarından Kilauea'da 1983'ten bu yana patlamalar oluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Tuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Herşey kendine emrolunanı yapıyor. Dünya Yaratıcısının muntazam şekilde dizayn etmiş oldu sistem içerisinde yaşıyor ve her türlü aksiyonunu buna göre işliyor. panik yapmaya gerek yok.
    Cevapla
  • panik mi 2 yıl önce Şikayet Et
    yahu insanlar bu doğa döngüsü sebebiyle çok büyük felaketler de yaşıyor. panik yapmaya gerek yok demek Allah zarar verici bir sey yapmaz manasında iseniz yanlışınız var. Doğaya atfedilen kanunlar gayet de insanlara zarar verebilir. panik de yapbilirisniz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması