Almanya'da Müslüman öğrenciler okullarına camilerde dua ederek başladı

Almanya'da 2021-2022 öğretim yılının başlamasıyla Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı cami derneklerinde okula başlayan öğrenciler için "Bed-i Besmele" isimli dua programları düzenlendi.

Almanya'da Müslüman öğrenciler okullarına camilerde dua ederek başladı
Almanya'da Müslüman öğrenciler okullarına camilerde dua ederek başladı
GİRİŞ 25.08.2021 17:43 GÜNCELLEME 25.08.2021 22:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Berlin, Brandenburg, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Schleswig-Holstein, Hessen ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde okulların eğitim ve öğretime başlaması dolayısıyla DİTİB‘e bağlı cami derneklerinde bir araya gelen öğrenciler, dua ederek okula başladı.

Camilerde icra edilen merasimlerde Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu, çocukların başarıları için dualar edildi.

OKULLARINA DUA EDEREK BAŞLADILAR

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, camilerde düzenledikleri "Bed-i Besmele" merasimlerinin gelenek haline geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Camilerimizde çocuklarımız büyüdüğünde bugünü hatırlayarak‚ ‘okul hayatımıza camide besmele çekerek ve dua ederek başladık’ diyecekleri bir geleneği devam ettiriyoruz. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında camilerde düzenlediğimiz törenlerden çocuklar kadar ailelerinin de mutlu olduklarına şahit oluyoruz. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının bütün eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum."

Camilerde düzenlenen törenlerde, öğrencilere kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketleri verildi.

Almanya'da DİTİB'e bağlı 950'den fazla cami derneği bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Cesur ADAM 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede bile böyle yapılamıyor HELAL OLSUN, İMAM HATİPLER İLK OKULDAN BAŞLAMALI, ve Erkek ve kızların ayrı olduğu üniversiteler HEMEN YAPILMALI
    Cevapla
  • KÖROĞLU 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin en büyük sosyal meselesi Laiksizm'dir! Laiksizm de edep, hayâ, helal,haram, saygı, sevgi... öğretilmez! Laiksizm, sadece İslâm karşıtı bir Ucube'dir.
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Öz yurdunda garipsin Öz vatanında parya Kendi vatanımızda okulda dua edemiyoruz Camide nikah kıyamıyoruz Eski mezar taşlarımızı okuyomıyoruz Ondan sonra demokratik türkiye Bizde inandık
    Cevapla
  • Kabir&mahşer 2 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Türkiye dekiler olsun...! Sanki Türkiye müslüman ülke değil...! Ayrıca tüm eğitim ögretim müfredatı 'islamın gereklerine' uygun yapılmalı..! Allah ' ı bilmeyen hiçbirşey bilmemektedir...!
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor