Kabil'de patlamalar peş peşe! 13'ü ABD askeri 170 ölü var

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın bulunduğu bölgedeki terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 170'e çıktığı belirtildi. Ölenlerden 13'ünün ABD askeri olduğu kaydedildi.

GİRİŞ 27.08.2021 16:31 GÜNCELLEME 27.08.2021 21:24
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

Afganistan'ın başkenti Kabil'de dün akşam saatlerinden itibaren patlamalar peş peşe geldi.

Terör saldırılarını, DEAŞ'ın Horasan kolu olarak bilinen DAEŞ-K üstlendi.

Kabil Havalimanını kana bulayan DAEŞ-K örgütü hakkında neler biliniyor?Kabil Havalimanını kana bulayan DAEŞ-K örgütü hakkında neler biliniyor?

Amerikan televizyonu CBS News'e konuşan Afgan yetkili, Kabil'deki bombalı saldırılarda ölenlerin sayısının 170'e çıktığını söyledi.

İsmi açıklanmayan Taliban yöneticisi, 28 Taliban üyesinin yaşamını yitirdiğini belirterek "Biz, Amerikalılardan daha fazla insan kaybettik" dedi.

Türk askeri döndü, ABD'nin kaos planı çöp olduTürk askeri döndü, ABD'nin kaos planı çöp oldu

AB ülkeleri tahliyelerini güvenlik gerekçesiyle 'erken' sonlandırdıAB ülkeleri tahliyelerini güvenlik gerekçesiyle erken sonlandırdı

BIDEN İNTİKAM YEMİNİ ETTİ

ABD Başkanı Joe Biden konuya ilişkin, "saldırıyı gerçekleştirenleri avlayacağını" söyleyerek intikam almaya yemin etmişti. Biden, "Saldırı DEAŞ/Horasan olarak bilinen grup tarafından yapılmıştır" ifadesini kullanmıştı. Son haftalarda DEAŞ/Horasan'ın Kabil'deki havalimanına saldıracağına ilişkin istihbarat aldıklarını belirten Biden, bu nedenle de Afganistan'daki misyonlarını 31 Ağustos'a kadar bitirmekte kararlı olduklarını söylemişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 164
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Horasan değil de Pentagon terör örgütünün Kabil grubu yapmıştır.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu afganlar kimden buddua almış
    Cevapla
  • Yakub 2 yıl önce Şikayet Et
    Cihadı terk eden herkes tehlikeye düşer. Özet bu. Cihad sadece eline silah almak değildir. Her alanda cihad gerek. Atamız Oğuz Kaan ‘ın dediği gibi “Allah’ın cc dünyasında sadece Allah’ın cc dediği olur”. Biliyorsun kısa zamanda dünyanın yarısını fethetti
    Cevapla
  • EMEKLİ İMAM 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD deaşı sen kurdun ve gün geldi attığın ok kendine geldi, etme bulma dünyası...
    Cevapla
  • Öyle biru 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika' Suriye'de oynadığı oyunu aynen Afganistan da oynayacak ... PKK yi mesrulastirmak için deasla yazı kaç tavşan tut oyunuyla bir sürü alan kazandırdı..ve kendi ulkesi halkinamesrulastirdi.. aynısını Pakistan'da yapacak deas kaç Taliban tut... Sistem belli talibani halk nezidinde mesrulastirmak ve oradan İran'a Sünni mezhepsel saldırı düzenleyecektir .. o olmazsa bile ikinci hedef o sınırlardan Orta Asya'ya ilk celmesini Taliban sayesinde atmış olacak..çünkü Taliban örgüt üyeleri İslam'a hizmet ettiğini sanarken başındaki masonlar aslında haçlı başı Amerika'ya hizmet ediyor
    Cevapla
  • murtaza 2 yıl önce Şikayet Et
    deaşı yetiştiren amerika, şimdi,deaş için intikam yemini ediyor, reis ne dedi beslediğiniz ve eğittiğiniz o, hainler , insan katilleri ,zaman gelecek o,silahları size çevirecekler dedi,nokta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır