Biden, Afganistan'da yeni bir bombalı saldırı için saat verdi

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan’da önümüzdeki 24 ila 36 saat içerisinde yeni bir saldırı daha olması ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Biden, Afganistan'da yeni bir bombalı saldırı için saat verdi
Biden, Afganistan'da yeni bir bombalı saldırı için saat verdi
GİRİŞ 29.08.2021 00:39 GÜNCELLEME 29.08.2021 00:39
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan’daki duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı. Biden yaptığı açıklamada, “Bu sabah Washington'daki ulusal güvenlik ekibi ve Afganistan’daki komutanlarımızla görüştüm. ABD güçlerinin terör örgütü DEAŞ’ın Horasan koluna yönelik dün düzenlediği hava saldırısını ele aldık. Afganistan’ın başkenti Kabil'de askerlerimize ve masum sivillere yapılan saldırıdan sorumlu grubun peşine düşeceğimizi söylemiştim, düştük. Bu son değildi, bu menfur saldırıya karışan herkesi yakalamaya ve bedelini ödetmeye devam edeceğiz. ABD’ye zarar vermek veya birliklerimize saldırmak isteyenlere karşılık vereceğimizden asla şüphe duyulmasın. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie'ye bu görevdeki liderliği ve Afganistan'daki birliklerimizin güvenliğine olan bağlılığı için teşekkür ettim” dedi.

Afganistan’da tehlikenin geçmediğini ve Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na yönelik yeni bir terör saldırısı düzenlenmesi ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Biden, “Komutanlarımız, Afganistan’da önümüzdeki 24 ila 36 saat içinde bir saldırı daha olabileceğini söyledi. Mümkün olan her türlü önlemin alınması ve komutanlarımızın bölgedeki tüm vatandaşlarımızı korumak için gerekli yetkilere, kaynaklara ve planlara sahip olmalarını sağladım” dedi.
Terör saldırısı tehdidine rağmen Kabil'de sivilleri tahliye etmeyi sürdüklerini ifade eden Biden, “Dün 6 bin 800 kişiyi daha tahliye ettik. Bugün de ordumuz Afganistan'dan ayrıldıktan sonra ülkeden ayrılmak isteyenlere yardımcı olmak için neler yapabileceğimizi tartıştık” diye konuştu.
Kabil’de tahliye operasyonlarının devam ettiği Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nda düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden ABD askerlerine de değinen Biden, “Kaybettiğimiz 13 asker, ABD’nin en yüksek ideallerine hizmet ederken ve başkalarının hayatlarını kurtarırken en büyük fedakarlığı yapan kahramanlardı. Cesaretleri ve özverileri, şimdiye kadar risk altındaki 117 binen fazla kişinin güvenliğe ulaşmasını sağladı” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 61
  • Alparslan öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Çabuk çıkarın şunları... onları ve onlara uşaklık edeni de ..ondan sonra mantar tabancada atsa abd uşagı diye kabilin ana caddesinde ya asın yada kurşuna dizinki emperyallere ve ona hizmet edenlere ders olsun.
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek terörist Abd'dir, ALLAH C.C. Abd'yi yerle bir eder, helak eder, inşallah...
    Cevapla
  • asd 2 yıl önce Şikayet Et
    saati veriyorsun peki emride senmi verdin aslanım
    Cevapla
  • Gaddar 2 yıl önce Şikayet Et
    Ancak saldırıyı planlayanlar saat verebilir.
    Cevapla
  • deli 2 yıl önce Şikayet Et
    herşeyi kendileri planlayıp yapıyorlar topu taşaron örgütlere atıyorlar dünyada sanki bunu yiyor dünyada 150 yıldır bu oyunu oynuyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!