PKK'lılarla görüştü

ABD, PKK ile Suriye Kürt Ulusal Konseyi arasındaki diyaloğu güçlendirmek için Kamışlı’ya bir heyet gönderdi. Heyetin başında da ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood var.

PKK'lılarla görüştü
PKK'lılarla görüştü
GİRİŞ 29.08.2021 06:18 GÜNCELLEME 29.08.2021 06:19
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Suriye Kürt Ulusal Konseyi’ni (ENKS) PKK/PYD çatısı altına katmak için çalışmalar yürüten ABD, projeye hız verdi. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood başkanlığında üst düzey bir heyetin, PKK ile ENKS arasındaki diyalog sürecini güçlendirmek için Kamışlı'ya gittiği öne sürüldü. ENKS üyelerini kaynak gösteren Barzani'ye yakın basın yayın kuruluşları da ziyareti doğruladı. Hood başkanlığındaki heyetin PKK'lıların yanı sıra Rakka ve Deyrizor sözde sivil meclisleri ile de görüşeceği belirtildi.

ABD ve Fransa, PKK ile Barzani'nin Suriye'deki uzantılarını birleştirmek için Nisan 2020'de görüşmelere başlamıştı. 16 Haziran 2020'de ön uzlaşma sağlandığı ifade edilse de; terör örgütü PKK, Kuzey Irak ve Suriye'deki diğer Kürt gruplara saldırılar düzenleyince görüşmeler kesilmişti. Son olarak geçtiğimiz günlerde ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Yardımcısı David Brownstein, ENKS yetkilileri ile çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirmiş ve konu yeniden gündeme gelmişti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 16
  • Kriptolara Dikkat 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar 2023 seçimleri çok önemli. Tehlike çok büyük. Seçim zamanı gelmeden içeride kaos çıkarmak isteyenler var çünkü Doğu Akdeniz'de, Suriye'de, Kuzey Irak'ta, Libya'da, Somali'de, Katar'da, Balkanlar'da ve Kafkasya'da hakimiyet kuran bir Türkiye var, Türkiye özellikle 2016 yılından beri Siyonist-Vatikan ittifakının planlarına büyük darbeler vurdu, vurmaya devam ediyor, işte Türk devletine yapılan iç ve dış operasyonların özeti bu. Herkes Sabır Meşhurun "10 Aralık Hareketi" adlı videosunu izleyip etrafına yaysın, o videoda her şeyin özeti var. Kuru slogan atmakla olmuyor arkadaşlar icraat lazım, tek yapmamız gereken 2-3 tıklama, ortamı Bizans artıklarına bırakmayalım.
    Cevapla
  • Ünal GÜN 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah Cc tuzakların en hayırlısını kurar... Allah Cc ülkemizin milletimizin ümmetin düşmanlarını kahru perişan etsin inşallah
    Cevapla
  • Bilir 2 yıl önce Şikayet Et
    Cocuk Katillerinden Mertlik Beklenmez Hele Amarika Avrupa Bm Asla
    Cevapla
  • Dursun 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en büyük terörist devleti yandaşı ypg teröristlerle görüşüyor. türkiye olarak bu iki teröris gruba tavır almamız lazım. Allah cc her ikisinide kahretsin
    Cevapla
  • Başkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adama biz neden yaptırım uygulayamıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar