Çavuşoğlu: İlave bir mülteci yükü kaldırmamız söz konusu değil

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile düzenlediği ortak basın toplantısında Afganistan konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu: İlave bir mülteci yükü kaldırmamız söz konusu değil
Çavuşoğlu: İlave bir mülteci yükü kaldırmamız söz konusu değil
GİRİŞ 29.08.2021 19:18 GÜNCELLEME 31.08.2021 13:30
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile basın toplantısı düzenledi. Afganistan'daki son duruma ilişkin konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Biz Türkiye olarak göç konusunda ahlaki ve insani sorumluluklarımızı yeterince yerine getirdik. Bizim artık ilave bir mülteci yükü kaldırmamız söz konusu değildir." dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Biz Türkiye olarak göç konusunda ahlaki ve insani sorumluluklarımızı yeterince yerine getirdik. Bizim artık ilave bir mülteci yükü kaldırmamız söz konusu değildir.

Kabil havaalanının güvenliğinin sağlanması

Havaalanı konusu gerçekten ciddi bir konu, bunu titizlikle değerlendiriyoruz.Taliban havaalanı içinde de dışında da güvenliği kendisinin sağlayacağını söylüyor. Bunun mümkün olmayacağını onlara söylüyoruz. Herkesin güvenlik konusunda emin olması gerekiyor. Bu ülkede DEAŞ terör örgütü var. Riskler var.

'Türkiye'de mülteci merkezi' iddiası

Almanya ve İngiltere'nin Afganları ülkeden çıkardıktan sonra Türkiye'de tutacağı yönündeki dezenformasyonlar ortaya çıktı. Bu her iki ülke tarafından da yalanlandı. Böyle bir teklif Türkiye'ye yapılmamıştır. Bunu bir kez daha buradan açıklığa kavuşturmak isteriz.

Tahliyelerin büyük bir bölümü havayolu ile gerçekleşti. Bazı ülkeler doğrudan kendi ülkesine, bazıları da komşu ülkeler üzerinden gerçekleştirdi. Biz de tahliyelerimizi özellikle Kabil ve İslamabad arasında gerçekleştirdik.

'Tahliyeler sırasında Taliban'dan destek gördük'

Vatandaşlarımız kalabalık nedeniyle havaalanı kapısına yaklaşamıyordu. Biz de bir noktada vatandaşlarımızı toplayarak oradan otobüslerle vatandaşlarımızın tahliyelerini gerçekleştirdik. Orada da Taliban'ın desteğini gördük.

YORUMLAR 24
  • irfan 2 yıl önce Şikayet Et
    gelen geldi tam bir kaçak göçek kampı olduk
    Cevapla
  • Mehmet Özdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen gelmişsin, başka kimseye gerek yoktu.
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım afganistandan gelenleri ve suriyelileri ne zaman gönderiyorsunuz. Vatandaş olarak soruyorum. Ayrıca milletimizinde % 90 talebi bu yönde. Suriyede savaş yok artık.
    Cevapla
  • Küskün Ak Partili 2 yıl önce Şikayet Et
    EYT li mazlumlarin hakkını göçmenlere verdiniz ve vermeye devam ediyorsunuz. Allah mazlumun yanındadır, hesabı ağır olacak
    Cevapla
  • Kaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayin başkanim cani gònùlden tetekliyoruz bakanima ve cekip arkadaşlarina başarilar dileyorum allah yar ve yardimcilari olsun inşallah ayaklarina taş degmesin
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Dunyayi biz kurtaracak degiliz; afganistan sınırları icinde guvenli bolge olustursun uluslararasi kuruluslar ve her birey kendi ulkesi icinde kalsın. Tum dunya icin insani, ahlaki ve yararli olani bu olacaktir kanaatimce, dogrusunu Allah bilir yine de. Bu insanlar talibandan kaciyorsa, bunlar el kaide mi oluyorlar veya kim olduklari icin kaciyorlar? Bunu da birileri aciklasa iyi olur herhalde.
    Cevapla
  • Tarık 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten dünyayı senin ziniyetindekiler. Mahvetti Bana Dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı beslenme dünenini değiştir ufkun genişlesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!