100 ülkeden ortak açıklama: Taliban güvence verdi!

Taliban'ın, Afganistan'dan ayrılmak isteyenlerin çıkışına müsaade edeceği yönünde güvence verdiği belirtildi.

GİRİŞ 30.08.2021 07:20 GÜNCELLEME 30.08.2021 07:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Taliban'ın, Afganistan'dan ayrılmak isteyenlerin çıkışına müsaade edeceği yönünde güvence verdiği belirtildi.

Son dakika: Erdoğan Taliban için net açıklama: Ilımlı mesaj verdiler ama...Son dakika: Erdoğan Taliban için net açıklama: Ilımlı mesaj verdiler ama...

Aralarında Türkiye, İngiltere, ABD ve Almanya'nın da olduğu 100 ülke tarafından Afganların ülke dışına seyahatine ilişkin ortak açıklama yapıldı.Açıklamada, bu ülkelerin, vatandaşları, kendilerine çalışan Afganlar ve risk altındakilerin Afganistan dışındaki noktalara özgürce seyahat etmeye devam etmelerini sağlamaya kararlı olduğu kaydedildi.

Ortak metinde, "Taliban'dan tüm yabancı uyrukluların ve ülkelerimizden seyahat izni olan herhangi bir Afgan vatandaşının, hareket noktalarına güvenli ve düzenli bir şekilde gitmelerine ve ülke dışına seyahat etmelerine izin vereceğine dair güvence aldık" denildi.

Belirlenen Afganlara seyahat belgeleri sağlamaya devam edileceği vurgulanan açıklamada, Taliban'ın da bu kişilerin imzacı ülkelere seyahat edebileceklerine dair taahhüt verdiği belirtilerek, "Taliban'ın bunu doğrulayan" açıklamalarına dikkat çekildi.
 

Taliban sözcüsü: Türkiye'ye güvence verdikTaliban sözcüsü: Türkiye'ye güvence verdik

Taliban Sözcüsü: ABD askerleri panik halinde sivilleri vurduTaliban Sözcüsü: ABD askerleri panik halinde sivilleri vurdu

TAHLİYELER BÜYÜK ÖLÇÜDE SONLANDIRILDI

İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Taliban'ın kontrolü ele aldığı Afganistan'da 16 Ağustos'tan itibaren başlattığı tahliyeleri, ülkedeki güvenlik sorunları nedeniyle erken sonlandırmıştı.

Taliban'ın hakim olduğu Afganistan'da, Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin 15 Ağustos'ta ülkeyi terk etmesinin ardından Kabil Havaalanı'ndan hemen tahliyelere başlayan AB ülkeleri, 31 Ağustos'ta son bulması planlanan tahliye sürecini yarıda kesmek zorunda kalmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün ülkeyi komple boşaltında rahat edin.
    Cevapla
  • bekir cizmeci 2 yıl önce Şikayet Et
    Nereye gidecekler..Yunanistan botlari sisliyor,edirne meric sinirina celik duvarlar yerlestirdi.Hicbir avrupa ulkesi multeci,siginmaci kabul etmiyor.Turkiyede dort milyon siginmaci suriyeli,irakli var.Nereye kardesim nereye?Olecekseniz vataninizda olun.Kafir elinde rezil rusvay olmayin...
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan ekonomisini tamamen çökertecekler.Tahliye edilenler birçoğu öncesinden paraları gidecekleri ülkelere transfer ettiler şimdi diğer bir lokma ekmek için gitmek isteyenlerin arasına girip kendilerini gizleyerek kaçıyorlar Müslüman akıllı olmalı malesef tam tersi kullanılıyor uyanık tipler şeytani bir planla ülkelerine ihanet edip kaçıyorlar.
    Cevapla
  • Kurtuluş 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeyi boşalttıniz,sıra Afganistana geldi,terörü doğurt,besle büyüt sonrada savaşıyor muş gibi yap,ulkeleri parçala.Abd bir silah ambargosuyla koca ulkeleri dize getirirken talibana mağlup oluyor,nede güzel senaryo.
    Cevapla
  • Bilir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya Taliban Amarikanin Yalani Bunlarin Zulmü Asla Bitmez insan Kalmassa Hayvanlara Zulüm Ederler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor