ABD, Çinli fentanil kaçakçısı için bilgi verene 5 milyon dolar ödül koydu

ABD Dışişleri Bakanlığı, yasa dışı yollarla uluslararası fentanil taşıyan bir suç örgütünün elebaşı Çin vatandaşı Zhang Jian'la ilgili bilgi sağlayan kişilere 5 milyon dolara kadar para ödülü verileceğini açıkladı.

ABD, Çinli fentanil kaçakçısı için bilgi verene 5 milyon dolar ödül koydu
ABD, Çinli fentanil kaçakçısı için bilgi verene 5 milyon dolar ödül koydu
GİRİŞ 31.08.2021 00:43 GÜNCELLEME 31.08.2021 01:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı, yasa dışı yollarla uluslararası fentanil taşıyan bir suç örgütünün elebaşı Çin vatandaşı Zhang Jian'ın yakalanması ya da gözaltına alınması için bilgi sağlayan kişilere 5 milyon dolara kadar para ödülü verileceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Zhang'ın başında bulunduğu suç örgütünün 2013-2016 yıllarında ABD'ye soktuğu fentanilleri kullanan 4 Amerikalının yaşamını yitirdiği, 5 kişinin ise vücudunun ağır hasar gördüğü kaydedildi.

Zhang'ın Ocak 2018'te Kuzey Dakota'da görülen davada hapis cezasına çarptırıldığına işaret edilen açıklamada, elebaşının yerinin belirlenmesi, tutuklanması ya da yakalanmasına ilişkin bilgi sağlayan kişilere 5 milyon dolara kadar para ödülü verileceği vurgulandı.

 FENTANİL NEDİR?

1950'lerin başında Belçika'daki tıbbi çalışmalar sonucu bulunan fentanil, morfinden 80 kat güçlü bir uyuşturucu olarak biliniyor.

1990'lı yılların başında tıpta tedavi amaçlı kullanılmaya başlanan fentanil, etkili bir ağrı kesici olduğu için anestezi alanında da tercih ediliyor. Özellikle kanser hastaları için etkili sonuçlar verdiği belirtilen madde, tıp dünyası için en değerli ilaçlar arasında gösteriliyor.

Fentanil, geçen yıllarda Kanada'da çok sayıda kişinin ölümüne yol açmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • esteban41 2 yıl önce Şikayet Et
    katil abd rakiplerini tek tek ortadan kaldırır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'yı sel aldı! Cadde ve sokaklar göle döndü
Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı! Hasan Arat dünyaca ünlü teknik adamla görüşecek