ABD'li senatörden tepki çeken Türkiye açıklaması: Son asker çıkana kadar...

1915 olayları ile ilgili Türkiye karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen ABD'li senatör Bob Menendez, Kıbrıs'ta Rum tarafını ziyaret ederek, Türkiye karşıtı açıklamalarda bulundu.

ABD'li senatörden tepki çeken Türkiye açıklaması: Son asker çıkana kadar...
ABD'li senatörden tepki çeken Türkiye açıklaması: Son asker çıkana kadar...
GİRİŞ 31.08.2021 13:17 GÜNCELLEME 31.08.2021 15:07
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Birçok farklı konuda Türkiye karşıtı bir tutum sergileyen ABD'li senatör Bob Menendez yine akıllara durgunluk veren açıklamalarda bulundu.

Rum lider Nikos Anastasiades'ten onur madalyası alan Menendez, Türkiye karşıtı açıklamalarına devam etti.

Kongre'de Dış İlişkiler Komitesi'nin Başkanı olarak görev alan Menendez, "Benim bu ilişkiye, Kıbrıs'a bağlılığım çok derin ve ABD'de senatör olarak görev aldığım sürece de devam edecek" dedi.

Türkiye karşıtı olduğunu her mecrada ve fırsatta dile getiren Menendez, "Amacım son Türk askerinin de adadan ayrıldığını görmek" dedi.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne ABD'nin uyguladığı silah ambargosunun kaldırılmasının da mimarlarından olan Menendez, Rumların ve Kıbrıs'taki Türklerin bir araya gelerek müzakere etmeleri durumunda bir çözüme ulaşılabileceğini de dile getirdi.

KKTC'DEN TEPKİ

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ise, yaptığı yazılı açıklamada, ABD senatörlerinden Bob Menendez'in GKRY ziyareti sırasında Kıbrıs'taki Türk askerine ilişkin kullandığı sözlere tepki gösterdi.

Ertuğruloğlu, "ABD senatörlerinden Bob Menendez’in dün Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından 'III. Makarios Büyük Haç Nişanı' ile ödüllendirilmesi töreninde yaptığı konuşmada 'son Türk askerinin Ada’dan ayrıldığını görme' hedefine ilişkin açıklamasını şiddetle kınıyoruz. ABD Senatosu'nda ana vatan Türkiye ve KKTC aleyhine birçok karar tasarısının hazırlanmasına öncülük eden, Türk düşmanlığı ile nam salmış Senatör Menendez'in, ABD'de mukim Rum-Yunan derneklerinin desteğiyle kazandığı seçimin borcunu ödeme gailesi ile sarf ettiği sözler KKTC için yok hükmündedir" ifadelerini kullandı.

Menendez'in kişisel kazanç uğruna Rum-Yunan ikilisine destek verdiğini ve Türkiye-ABD ilişkilerini zedelediğini kaydeden Ertuğruloğlu, ABD'li Senatör'ün, Ada ve bölgede güven ve istikrarın tekrar tesisi için gösterilen çabaları da baltaladığını vurguladı.

Ertuğruloğlu, "Türk askerinin, Rum tarafınca, özellikle 1963-1974 yılları arasında toplu katliam dahil her türlü insanlık dışı uygulamaya maruz bırakılan Kıbrıs Türk halkının yok edilmesini önlemek gayesiyle Ada'ya müdahale ettiğini Menendez'e hatırlatmak isteriz" değerlendirmesinde bulundu.

"KENDİSİ DE SÖZLERİ DE YOK HÜKMÜNDEDİR"

Türkiye'nin, 1960 Garanti Antlaşması'ndan doğan hak ve yükümlülüklerini kullanmak suretiyle müdahalesini gerçekleştirdiğinin inkar edilemez bir gerçek olduğunu belirten Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk halkının yegane güvencesi olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, geçmiş acıların tekrarlanmasına mani olmak amacıyla Kıbrıs Türk halkının isteği üzerine Ada'da bulunduğunu vurguladı.

Bakan Ertuğruloğlu, şöyle devam etti:

"1974 yılından itibaren Ada'da hüküm süren barış ve güvenlik ortamını sağlayan Türk Silahlı Kuvvetlerinin Ada'daki varlığını sona erdirmesini talep etmek, Ada'yı tekrar savaş ve Rum vahşetine teslim etmek demektir. Bunu da ancak Menendez gibi Kıbrıs konusunu hiç bilmeyen, cahilliğini de Türk düşmanlığıyla kamufle etmeye çalışan zavallılar yapabilir. Kendisi de sözleri de yok hükmündedir."

YORUMLAR 68
  • Ülkücü03 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz de dünyadan en son abd linin silinmesini bekliyoruz en kısa sürede Yüce ALLAH' ın izniyle.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    malumun ilanıdır. bilinmedik ne var ki...
    Cevapla
  • oruç reis 2 yıl önce Şikayet Et
    Kervan yürüyor
    Cevapla
  • Türk askeri 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaw he he.fazla yalama .alışkanlık yapmış belli.
    Cevapla
  • Akrep 2 yıl önce Şikayet Et
    Vah moruk vah. Sonsuza dek yaşayacağını sanıyor. Oysa ki bunamış belli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...
H.K.G. davasında sürpriz gelişme... O avukat azledildi