ABD basını yazdı: Çekiliyoruz, Türkiye daha da güçlenecek...

Son dakika haberi... ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin dünya basınında yankıları sürüyor. Foreign Policy dergisindeki makalede sırada Suriye'nin olduğu ve bunun gerçekleşmesi durumunda Türkiye'nin bölgede daha da güçleneceği belirtildi.

ABD basını yazdı: Çekiliyoruz, Türkiye daha da güçlenecek...
ABD basını yazdı: Çekiliyoruz, Türkiye daha da güçlenecek...
GİRİŞ 01.09.2021 22:25 GÜNCELLEME 01.09.2021 22:31
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına yakınlığı ile bilinen Foreign Policy dergisi, Amerika'nın Afganistan'dan çekilme kararının ardından sıranın Suriye'ye geldiğini yazdı.

Dergi, ABD'nin Afganistan'ın ardından Suriye'den de çekileceğini belirtti.

ABD, SURİYE POLİTİKASINDAN UZAKLAŞIYOR

Joe Biden'ın başkanlığa seçilmesinin ardından Orta Doğu politikasına vurgu yapılan makalede, ABD yönetiminin Suriye politikasından gittikçe uzaklaştığı vurgulandı.

Washington yönetiminin alacağı bu karar sonrası 2014'ten bu yana destek verdiği PKK'nın Suriye kolu olan YPG'nin akıbeti de yer aldı.

TÜRKİYE, BÖLGEDEKİ ETKİN GÜÇ OLACAK

ABD’nin çekilme kararının hayata geçmesi halinde Türkiye’nin Suriye’deki konumunun güçleneceğini düşünülüyor.

ABD'nin çekilmesiyle birlikte Türkiye'nin bölgede gücünü artırmasının, YPG'nin sonunun geleceğine işaret olduğu makalede dikkat çeken diğer bir detay oldu.

RUSYA'NIN SURİYE TEMSİLCİSİ AÇIKLADI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev, ABD’nin güçlerini Suriye’den her an çekebileceğini söylemişti.

Lavrentiev, Rus basınına verdiği demeçte, “ABD güçlerinin Suriye’den çekilmesinin her an gerçekleşebileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 76
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun amerika fitnesi
    Cevapla
  • Kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurt kardeslerim gozleriniz gorsun yillarca sizi kandirdilar pkk.ypg.kurdistan dediler.ne oldu amarikan lejyonu.parali abd.askeri oldular.amarika cekilecek vatan hainleri ucaklara almayacaklar.ortata kalacaklar.islerini yapacak gorevliler temizleyecek.turk devletine sahip cikalim bu vatan hepimize yeter.
    Cevapla
  • Kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Cekilirse abd.ucaklari pkk.ypg. nasil tasinir amarikaya ucaklarina tirmanirlar sevinerek ucarlar.kurtlerde gercek ozgurlugune kavusurlar insallah.parali abd. Lejyonlari artik sira size geliyor.
    Cevapla
  • doğan güneş 2 yıl önce Şikayet Et
    rusya afganistana girdi 50 yıl geriye gitti abd girdi 50 yıl geriye gitti sıra çinde afganistan artık bir ve birlik olmalı savaşlar hırslar bitmeli afgan halkı birlik ve beraberlik ruhuyla 1930 lara geri dönme akıl ve becerisini göstermeli tarhumar olmamalı hırs ve intikamcı deyil birleşririci ve kucaklayıcı olmalı allah yar ve yardımcıları olsun
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ABD ye güvenen yandı aslında tüm batı öyle onların dürüstlüğü insan severliği sadece kendi içlerinde geçerli başka toplumlar için asla değildir, Müslümanlara kin kusuyorlar onlar için asla adalet istemezler abd zaten kalleştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı