Sahte aşı kartı kullanan ABD'li kadın Hawaii'de yakalandı

ABD'ye bağlı Hawaii Adası'na tatile giden Amerikalı kadın, sahte COVID-19 aşı belgesi kullanmaktan gözaltına alındı.

Sahte aşı kartı kullanan ABD'li kadın Hawaii'de yakalandı
Sahte aşı kartı kullanan ABD'li kadın Hawaii'de yakalandı
GİRİŞ 02.09.2021 23:28 GÜNCELLEME 02.09.2021 23:29

Hawaii basınındaki haberlere göre, 24 yaşındaki Amerikan vatandaşı Chole Mrozak, ilaç firması Moderna'yı anımsatan "Maderna" ismiyle düzenlediği sahte aşı kartı nedeniyle birkaç gün gözaltında tutuldu.

Hawaii yerel yönetiminin COVID-19 önlemleri kapsamında ziyaretçilere şart koştuğu 10 günlük karantina zorunluluğunu aşmak için 23 Ağustos'ta sahte belgeyle Ada'ya giriş yaptığı anlaşılan kadın, tatil dönüşü Hawaii havalimanında polis tarafından yakalandı.

Duruşmaya kadar 2 bin dolarlık kefaletle serbest bırakıldı

Mrozak'ın, Illionis'te yaşamasına rağmen aşı kartında Delaware eyaletinde aşı olduğunun yazması ve harfler üzerinde oynama yapılmış olması polislerin gözünden kaçmadı.

Hawaii'nin COVID-19 acil durum kurallarını ihlal etmek ve yanlış beyanda bulunmaktan suçlanan genç kadın, duruşmaya kadar 2 bin dolarlık kefaletle serbest bırakıldı.

Hawaii Başsavcılık Departmanı Sözcüsü geçen ay, aşı kartları üzerine oynama yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan iki turistin bir yıla kadar hapis veya 5 bin dolara kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabileceklerini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor