Afganistan'da son dakika gelişmesi! 'Son kale düştü' iddiası...

Son dakika haberi: Afganistan'da sıcak bir gelişme daha yaşandı. Direnişin son kalesi olarak gösterilen Pençşir'in Taliban kontrolüne girdiği iddia edildi.

Afganistan'da son dakika gelişmesi! 'Son kale düştü' iddiası...
Afganistan'da son dakika gelişmesi! 'Son kale düştü' iddiası...
GİRİŞ 03.09.2021 20:51 GÜNCELLEME 03.09.2021 20:57
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Afganistan'da yönetimin el değiştirmesinin ardından başlayan çalkantılı süreç devam ediyor. Taliban, Afganistan'da tam hakimiyet için son kale Pencşir'i kuşatmıştı.

KONTROL ELE GEÇİRİLDİ

Gelen son dakika haberine göre; Kabil'in 150 km kuzeydoğusunda bulunan ve Taliban kuvvetleri ile direnişçiler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Pençşir vilayetinin, Taliban'ın kontrolüne geçtiği öne sürüldü. Böylece Taliban Afganistan genelinde tam hakimiyet sağladı.

TALİBAN, KUTLAMA YAPIYOR

Taliban'ın Pencşir vilayetinin Peryan ilçesini ele geçirdiği yönündeki bilgilerin ardından Taliban mensupları Kabil'de havaya ateş açarak kutlama yaptı.

AHMED MESUD'UN TACİKİSTAN'A KAÇTIĞI İDDİA EDİLDİ

Taliban kaynakları, Pencşir'i ele geçirdiklerini ve ülkenin efsane komutanlarından Ahmet Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud'unPencşir'den Tacikistan'a kaçtığını iddia etti.

"PENCŞİR, İSLAM EMİRLİĞİ'NİN KONTROLÜ ALTINA GİRDİ"

Öte yandan Taliban'dan konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Pencşir, İslam Emirliği'nin kontrolü altına girdi" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 50
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem tüm toprakları ele geçirmişler. Doğru düzgün ve halkıda temsil edecek bir yönetim kursunlar. Ehli Sünnetten de ayrılmadan. 40 yıl savaşla yıpranmış halkı ve beldelerini İmar etsinler. Bir daha dış işgale ve iç karışıklığa uğramazlar inşAllah.
    Cevapla
  • Gerçekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Taliban müslümanmış, ne müslümanı insan bile değiller.
    Cevapla
  • toğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahmed mesut sanki halk kahramanı gibi gösterdiler , ne hikmetse hep kaçıyorlar ,,
    Cevapla
  • müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    aramızda nekadar çok münafık varmış at izi it izine karışalı çok olmuş adamlar 40 yıldır rusyayı amarikayı atmak için can verdiler ama ülkelerini terketmediler eski silahlarla mücadele ettiler ama başardılar zafer Allahın cc ve müslüman larındır
    Cevapla
  • Nedim 2 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan mısır birleşik Arap emirlikleri iran vs yönetimleri piyon değilmi bre şaşkın taliban dediğin onların yetiştirdiği kuklalar körmüsün
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman nickli senin ilmin çok zayıf belli suizan ediyon çoğul kullanarak münafık olduğu alnındamı yazıyor Peygamber efendimiz s.a.v bile bilmiyorken sen mi bilecen günaha girme şöyle diyebilirsin münafık alameti var lakin çok hassas bir konu bu her önüne kesin münafık iddiasında bulunma derim.Tövbe Tövbe!!!
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Emir kastedilen durum halkın memnuniyeti tescil edilmesin bu durum dünyada ilkleri beraberinde getirir.halkla istişare diyelim bu duruma.istişare etmek sünnettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor