İsrail serseme döndü: 72 saattir çaresizler

İşgal altında tuttuğu Filistin topraklarını 7/24 ağır baskı ve gözetim altında tutan İsrail’in, üzerinden 72 saat geçmesine rağmen firari 6 Filistinliyi yakalayamaması konuşuluyor.

GİRİŞ 09.09.2021 08:06 GÜNCELLEME 09.09.2021 08:35
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Ülkenin en yüksek güvenlikli hapishanelerinden birisi olan Gilboa’dan 6 Filistinli mahkûmun kaçmasıyla karizması çizilen İsrail güvenlik güçleri, firarileri bulmak için elindeki tüm imkânlarla seferber oldu. Aradan geçen 72 saate rağmen henüz firari Filistinlilere ilişkin bir ize dahi ulaşamayan işgalci güç sersemlemiş durumda. Elindeki tüm askerî güce ve istihbarat ağına rağmen, başlattığı geniş çaplı operasyondan sonuç alamayan İsrail güvenlik birimleri, kaçan mahkûmların akrabalarından 5 kişi ile hapishane civarındaki Naoura köyünden 3 genci, olayla bağlantılı olabilecekleri gerekçesiyle gözaltına aldı. Gözü dönmüş güvenlik güçlerinin, halihazırda cezaevinde bulunan tutuklulara karşı şiddet ve işkence uygulamasından endişe ediliyor.

TÜM GÜCÜNÜ SEFERBER ETTİ
İşgal devleti İsrail, pazartesi günü yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesi’nden firar eden 6 Filistinliyi bulmak için tüm gücünü seferber etti. İsrail polisi, iç güvenlik servisi Şin Bet, Özel Kuvvetler, ordu ve sınır polisinin katıldığı operasyon kapsamında ülke genelinde yaklaşık 200 barikat kuruldu, 730 araç devriye geziyor. Aramalarda insansız hava araçları, ileri teknoloji izleme sistemleri ve sensörler kullanılıyor. İsrail basınına göre böyle kapsamlı bir operasyon uzun süre sonra ilk defa düzenlendi.


İNTİKAM AMAÇLI TUTUKLAMA DALGASI
İşgalci güç, firarileri bulmak için yoğun çalışmalar yürütürken, bir yandan da intikam amaçlı gözaltı dalgası başlattı. Batı Şeria’nın Cenin kentine bağlı Ya’bad ve Arraba beldelerine baskın düzenleyen İsrail polisi, mahkûmların akrabalarından 5 kişiyi tutukladı. Daha önce de hapishane yakınındaki Naoura köyünden 3 genç, olayla bağlantılı olabilecekleri gerekçesiyle tutuklanmıştı. Firarın gerçekleştiği 6 Eylül’den bu yana Cenin kenti başta olmak üzere Batı Şeria’nın farklı bölgelerine baskın düzenleyen güvenlik güçlerinin, ev ve iş yerlerine ait tüm güvenlik kamerası kayıtlarına el koyduğu belirtiliyor. Mahkûmlardan bazılarının ise hapishaneden uzaklığı 20 kilometreden fazla olmayan Ürdün’e geçmeleri ihtimali üzerinde duruluyor.

İSLAMİ CİHAD UYARDI
Firari mahkûmlardan 5’inin mensubu olduğu İslami Cihad Hareketi’nden İsrail’e uyarı geldi. Hareketin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, hapishanelerdeki Filistinlilere zarar vermemesi ve intikam almaması konusunda İsrail’i ikaz etti. “İsrail’in tutsaklara yönelik saldırganlığını devam ettirmesine izin vermeyeceğiz ve esir kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız” ifadelerine yer verilen açıklamada, firari mahkûmlarla alakalı da “Onları korumakta ve savunmakta bir an bile tereddüt etmeyeceğiz” denildi. Öte yandan İslami Cihad savaşçıları, firarın ardından tansiyonun yükseldiği Cenin Mülteci Kampı'na girmeleri halinde, İsrail güçleriyle savaşacaklarını söyleyerek, işgalciye uzak durma uyarısında bulundu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 45
  • Front 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler ordusu hepiniz yenileceksiniz!!!
    Cevapla
  • Ümmetin kardeşleri 2 yıl önce Şikayet Et
    Hak Teala bize siyonist İsrailin yok olmasını görmeyi nasip etsin inşallah,,Amin.
    Cevapla
  • Özaltay 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah firar etmişlerdir.Diğer ihtimal şehit edip firar süsü vermeleri.
    Cevapla
  • Islam 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafir israil yaşasin kafirler icin cehennem
    Cevapla
  • Lazoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl yaklaşım, bir filistinli işgal altındaki vatanında esaretten kurtuldu diye neden firari oluyor anlayamadım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!