Hollanda'da TikTok'a 6 milyar euroluk dava

Hollanda'da, TikTok'a veri güvenliği ihlali sebebiyle 6 milyar euroluk dava açıldı. Bu dava, yetişkinler dahil Hollanda'daki tüm TikTok kullanıcılarını kapsıyor.

Hollanda'da TikTok'a 6 milyar euroluk dava
Hollanda'da TikTok'a 6 milyar euroluk dava
GİRİŞ 09.09.2021 23:55 GÜNCELLEME 10.09.2021 00:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hollanda'da Stichting Massaschade & Consument Vakfından yapılan açıklamada, 6 milyar euroluk davanın Hollanda'daki 4,5 milyon TikTok üyesi adına Amsterdam Mahkemesinde açıldığı belirtildi.

Mahkeme tarafından davaya ilişkin ilk incelemenin 6 Ekim'de yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, "TikTok'un verileri uygunsuz şekilde işlediği, reklam içeriklerinde usule aykırı hareket ettiği, zararlı içeriklere karşı yeterli korumayı sağlamadığı ve kullanıcıların kişisel verilerini, bu verilerin korunmasında güvenli olmayan Çin ve ABD gibi ülkelere sattığı" belirtildi.

Tüketici hakları vakıflarının açtığı üçüncü dava

Bu dava, Hollanda'da veri güvenliği sebebiyle TikTok'a karşı bu yıl açılan üçüncü dava oldu.

Diğer iki davanın aksine Massaschade & Consument Vakfının davası, yetişkinler dahil Hollanda'daki tüm TikTok kullanıcılarını kapsıyor.

Hollanda'da, kişisel verilerin güvenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle daha önce TikTok'a karşı açılan ilk davada Tüketiciler Birliği ve kişisel verilenin korunmasını amaçlayan bir vakıf 2 milyar euroluk tazminat talep etmişti.

İkinci dava ise Haziran ayında Hollandalı Piyasa Enformasyon Araştırma Vakfı (SOMI) TikTok'un "Çocuk kullanıcıların veri gizliliği ve güvenliğini ihmal ettiği" iddiasıyla TikTok'tan 1,4 milyar euro istemişti.

Bunun yanında Temmuz ayında Hollanda'da Kişisel Veri Koruma Kurumu (DPA) , sosyal medya uygulaması TikTok'a, ülkede çocukların kişisel verilerinin korunmasına ilişkin Felemenkçe dilinde yeterli açıklama sunmadığı için 750 bin euro idari para cezası vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Bir Adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Batı kendinden olanı korur, olmayanın ümüğüne çökmeye çalışır. Tiktokun zararlı olması değil, Çin menşeli olması sorun onlar için. Yoksa Tiktok gibi bir sürü zararlı içerik var internette.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı