Rusya, Taliban'ın davetini geri çevirdi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Taliban'ın kurduğu geçici hükümetin 11 Eylül'de yapacağı yemin törenine katılmayacağını açıkladı.

Rusya, Taliban'ın davetini geri çevirdi
Rusya, Taliban'ın davetini geri çevirdi
GİRİŞ 10.09.2021 15:52 GÜNCELLEME 10.09.2021 15:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Afganistan'daki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Hapishaneden bakanlığa: Taliban'ın atadığı kabinede dikkat çeken isimlerHapishaneden bakanlığa: Taliban'ın atadığı kabinede dikkat çeken isimler

Afganistan'da uyuşturucu ticareti ve terör konularında nasıl gelişmeler olacağını bilmediklerini belirten Peskov, "Bu nedenle Afganistan'da yeni yönetimin ne tür adımlar atacağını bilmek bizler için önemlidir" dedi.

Taliban'dan Türkiye ve Rusya dahil 7 ülkeye dikkat çeken davetTaliban'dan Türkiye ve Rusya dahil 7 ülkeye dikkat çeken davet

Rusya'nın, Taliban'ın 11 Eylül'de yeni geçici hükümet için düzenleyeceği yemin törenine katılıp katılmayacağına yönelik soruyu yanıtlayan Peskov, "Hayır, Rusya herhangi bir şekilde katılım göstermeyecek" diye konuştu.

ABD'nin çekilmesinin ardından Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban, yeni hükümetin tanıtımı seremonisine Türkiye, Çin, Rusya, İran, Pakistan ve Katar'ı davet etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • YaSabır 2 yıl önce Şikayet Et
    Taliban da çok üzüldü şimdi. Tarih i hatırlıyor Rusya galiba . Neyse katılmaması daha hayrlı olur Allah sizinle olsun yeter Rusya gelmesede güzel olur.
    Cevapla
  • Sultan Alparslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok ayıp... Davete icabet edilir. Söz konusu bozuk iran rejimleri olsaydı icabet ederdi rusya
    Cevapla
  • talhaaa 2 yıl önce Şikayet Et
    afganıztanın bu hale düsmesinin en başta sebebi zamanın ssbc. si şimdinin rusyası değilmi... zaten şu gelişmiş ülkeler dediğimiz tek dişi kalmış canavarlar olmasa dünya çok daha yaşanılır bir yer olurdu.. talibana laf söyleyenler önce kendilerine baksınlar
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    koca yil da gun mu kalmadi usa inat yapiyorlar o gun de bence yanlis yeni sayfa acmalari gerek bu mallar adam olmaz
    Cevapla
  • Fatih61 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelin gelin horasan dağlarında yatan binlerce ölü askerinizi de anardınız bu vesileyle. Allah iki büyük şeytanın da belasını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular