Ukrayna'dan Rusya'yı tedirgin eden TB-2 hamlesi: Yenileri yolda!

Geçtiğimiz aylarda TB-2 alımı yapan Ukrayna, Türkiye'den 24 adet yeni SİHA almayı planlıyor. Konuya ilişkin açıklama Ukrayna Genelkurmay Başkanı Zaluzhny'dan yapıldı.

GİRİŞ 12.09.2021 13:30 GÜNCELLEME 12.09.2021 13:30
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin muharebe sahasında, havadan etkin güç olarak kullandığı ve Batı'da "Oyun Değişitirici" olarak adlandırılan Bayraktar TB-2 SİHA'ları dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Pek çok ülkeye satışı yapılan insansız hava araçları için Ukrayna yeni bir alım planlaması yapıyor.

Rus medyasında çıkan haberlere göre Ukrayna, Zelenski'nin bu açıklamalarının hemen ardından 24 adet daha Türk insansız hava aracı Bayraktar TB2'nin satın alımını duyurdu.

24 ADET DAHA SATIN ALINACAK

Habere göre, Karabağ'daki savaşta Türk Bayraktar TB2 insansız hava aracı saldırısının başarısı, Ukrayna ordusunu Bayraktar TB2 İHA'sından Türkiye'den 4 kompleks (24 insansız hava aracı ) daha satın alma kararı almaya zorladı.

Ukrayna Devlet Araştırma Enstitüsü, Bayraktar TB2'nin savaş kabiliyeti ile ilgili test sonuçlarını açıklamış, Bayraktar TB2'nin, küresel ölçekteki elektronik savaşlarda üst düzey performansa sahip olduğunu vurgulamıştı.

"Böylece, önümüzdeki yıllarda, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, analistlere göre 12 tanesi ile zaten çok ciddi bir tehdit oluşturabilecek SİHA'lardan 36 tanesine sahip olacak." denilen haberde şu ifadeler kullanıldı.

RUSYA ENDİŞELİ

"Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valery Zaluzhny, “Bu yıl Savunma Bakanlığı'nın emriyle bir kompleks satın alındı. Ayrıca 2021-22'de Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaçları için bu tür dört set daha satın alınması planlanıyor.

Ayrıca gelecekte bu tür yerli üretim drone'ları da cephaneliğimize dahil etmeyi amaçlıyoruz. İlk olarak, onlarla nasıl etkili bir şekilde çalışacağımızı öğrenmeliyiz ve ikinci olarak, onların kullanım taktiklerini bilmeliyiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 65
  • batman 2 yıl önce Şikayet Et
    bence çok ucuza satılıyor kar etmemız gerekır
    Cevapla
  • Nazım 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi Rusya Düşünsün Kırım Türk Yurdudur öğrenecekler
    Cevapla
  • 23456778 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayret ediyorum Ukrayna her türlü motor üretebiliyor Türkiye motor üretmiyor ama yazılım yapay zekâ da çok iyi Bu asırda da bunu beceren neden motor üretmesin projeyi ver yazılıma yapay zekaya sonra koy malzemeyi CNC tezgahına al sana süper kusursuz bir Motor
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Cesitli Motorlarda üretildi test aşamasın da. Oda olacak inşaallah.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Haber takip etmiyorsunuz galiba Türkiye'nin kendi ürettiği birçok Siha motoru seri uretimde
    Cevapla
  • Başdaş 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP, SİHALARA TENEKE DİYORDU, GALİBA SESLERİNİ KESTİLER, Seçuk Bey şu K,Daroğlu ve ekibini bir gösteriye çağır da, bir haftalığına belki parazitten kurturuz.Belli olmaz Allah, belki hidayet de verebilir, Olur mu, olur, Allah nelere Kadirdir.
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar gösteriyide beğenmezler
    Cevapla
  • adalet fener 2 yıl önce Şikayet Et
    cok ucuza satıyoruz yarı kalitesindeki eş değerlerine göre savunma sanayi bu kadar ucuz olmamali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu