Tanzanya'da Savunma Bakanlığına ilk kez kadın atandı

Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan, kabinede kısmi değişikliğe giderek 4 yeni ismi bakanlık koltuğuna getirirken Savunma Bakanlığına ülke tarihinde ilk kez bir kadını atadı.

Tanzanya'da Savunma Bakanlığına ilk kez kadın atandı
Tanzanya'da Savunma Bakanlığına ilk kez kadın atandı
GİRİŞ 13.09.2021 11:11 GÜNCELLEME 13.09.2021 13:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tanzanya'da yeni kabine, Devlet Başkanı Suluhu Hassan tarafından resmi olarak açıklandı. Kabinede sürpriz atamalar gerçekleştirildi.

Başkan Hassan İletişim Bakanlığına Makame Mbarawa'yı, Ulaşım Bakanlığına Ashatu Kijaji'yi ve Enerji Bakanlığına January Makamba'yı getirdi.

İLK KEZ BİR KADIN ATANDI

Hayatını kaybeden Savunma Bakanı Elias Kwandikwa'nın yerine de Stergomena Tax'in atanmasıyla ülke tarihinde ilk kez bir kadın bu göreve getirildi.

Ülkeni yeni Başsavcısı Eliezer Feleshi oldu.

Yeni atanan isimlerin bugün yemin etmesi bekleniyor.

Eski Devlet Başkanı John Magufuli'nin 17 Mart'ta ölümünün ardından görevi devralan Hassan, ülke tarihindeki ilk kadın Devlet Başkanı olmuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • MUHAMMET R ARSLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Günümüz için"Kadının kabe,paranın ilah olduğu dönem"söz vardı.Alimin ismini unuttum.Kuranın"Şahitlik edenler 2erkek olsun.Erkek yoksa 2kadın bir erkek olsun"ayetini de önce "erkek olmasa da iki kadının şahitliği kafi"şeklinde değiştirdiler,sonra da kadın yargıç-savcı sayısıyla övünmeye başladılar.Mahkemeler de artık kararlar adalete göre değil cinsiyete göre.Osmanlı'da çerçiler kadınlarla çok muhatap diye,mahkeme şahitliğini çok önemsemezmiş.Şimdi adaleti bulamayan kendi adaletini sağlamak istiyor.Cinayetler tamamen bunla alakalı.Kadın deyince artık anamızı,eşimizi değil cinsel organ anlar olduk sayelerinde.Her kadın hakkı dendiğinde kusacak gibi oluyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...