Bush ile Trump arasında 11 Eylül tartışması

Bush'un 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde Kongre baskınını hatırlatması ve iç terör tehdidi vurgusu yapmasına cevap veren Trump, "Bush herhangi bir konuda bize ders vermemeli. Dünya Ticaret Merkezi onun zamanında çöktü" dedi

Bush ile Trump arasında 11 Eylül tartışması
Bush ile Trump arasında 11 Eylül tartışması
GİRİŞ 15.09.2021 10:45 GÜNCELLEME 15.09.2021 10:45

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanları Donald Trump ile George Bush arasında iç terör tehdidi tartışması yaşandı.

ABD'nin 43'üncü Başkanı Bush, 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde ülke içi terör tehdidine dikkati çekti. 6 Ocak'ta Donald Trump döneminde yaşanan Kongre binası baskınını hatırlattı.

Ülkedeki şiddet yanlısı aşırılıkçılarla yurt dışındakilerin benzer olduğunu söyledi. İsim vermeden Donald Trump'ı eleştirdi.

ABD'nin 45’inci Başkanı Trump'ın Bush'a yanıtı ise sert oldu:

"Bush bize herhangi bir konuda ders vermemeli. Dünya ticaret merkezi onun zamanında çöktü. Bush başarısız ve sönük bir başkanlık yaptı. O kimseye ders vermemeli."

Trump, ABD'yi Orta Doğu çıkmazına sokmakla suçladığı Bush'un, ülke içindeki teröristleri daha büyük bir tehlike olarak görmesini de eleştirdi.

Döneminde neden trilyonlarca dolar harcamaya ve muhtemelen milyonlarca insanın ölümünden sorumlu olmaya can attığını sordu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor