Yunanistan'dan Suudi Arabistan'a Patriot sevkiyatı

Yunan Silahlı Kuvvetlerine ait bir ekibin, Suudi Arabistan’a, Patriot füze sistemlerinde kullanılan güdümlü hava savunma bataryası götürmek üzere yola çıktığı bildirildi.

Yunanistan'dan Suudi Arabistan'a Patriot sevkiyatı
Yunanistan'dan Suudi Arabistan'a Patriot sevkiyatı
GİRİŞ 15.09.2021 16:50 GÜNCELLEME 15.09.2021 16:50
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Suudi Arabistan’a teslim edilecek güdümlü hava savunma bataryasının gönderilmesi vesilesiyle yapılan törene Savunma Bakanı Nikos Panayotopoulos, Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias ve Genelkurmay Başkanı Konstandinos Floros katıldı.

PATRİOT SEVKİYATI

Yunan Genelkurmay Başkanı Floros, törende yaptığı konuşmada, dünya barışı ve güvenliğine katkıda bulunacağını ileri sürdüğü bu adımı tarihi bir an olarak niteledi.

Suudi Arabistan ve Yunanistan arasında son dönemde düzenlenen ortak askeri tatbikatları da hatırlatan Floros, iki ülke arasındaki iş birliğinin Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’da istikrar ve güvenin sağlanmasına katkıda bulunacağını savundu.

Törene katılanlar arasında Suudi Arabistan, Kuveyt ve ABD’nin Atina’daki diplomatik temsilcileri de yer aldı.

SAVUNMA DESTEĞİ SÖZÜ VERİLMEDİ

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayotopoulos’un Nisan 2021’de Suudi Arabistan’a yaptığı resmi ziyarette, iki ülke arasında güdümlü hava savunma bataryalarının Suudi Arabistan’a temin edilmesine ilişkin anlaşma imzalanmıştı.

Savunma Bakanı Panagiotopoulos ise iki ülke arasında imzalanan anlaşmaya ilişkin olarak "Bu çerçevede hava kuvvetlerimize ait bir Patriot savunma sistemi, yakın gelecekte Suudi Arabistan topraklarında konuşlandırılacak ve faaliyete geçecek." ifadelerini kullanmıştı.

Dendias ise, Yunanistan'ın, Suudi Arabistan ile diplomatik ve savunma alanındaki iş birliğini güçlendirdiğini belirterek, "Bu ülkemiz için Körfez ülkeleri ile iş birliğimizde büyük bir ilerleme oluşturuyor.” diye konuşmuştu.

YORUMLAR 112
  • Sezgin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin velileridir. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez. (Maide 51)
    Cevapla
  • Bayraktar TB-2 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye, Anadolu'nun içlerinde dağ hava üsleri kurmalı, dağların içine hava sahası inşa edilmeli, insansız uçaklar sensörlerin yardımıyla dağ pistlerinin içine rahatça inebilir. Çünkü Türkiye'nin etrafı düşmanlarla çevrili, olası bir savaş anında Türkiye'nin hava alanlarını füze yağmuruna tutacaklar, olası bir füze ve roket yağmuruna karşı dünya üzerindeki hiçbir hava savunma sistemi başarılı olamaz maalesef. Bu işin tek çözümü dağların içine oyularak yapılacak MİUS ve benzeri insansız hava araçları için üsler inşa etmektir. Aynı şekilde kritik sistemlerin-bileşenlerin-donanımların üretim fabrikaları ve atölyeleride dağların içine inşa edilmeliii.
    Cevapla
  • Sadiman Boyner 2 yıl önce Şikayet Et
    Savunmamız için herşey yapılmalı dir
    Cevapla
  • serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    anlam veremiyorum s400 nerde gitti okadar paralar rusyaya
    Cevapla
  • Saban 2 yıl önce Şikayet Et
    S 400 görevde. Zamani gelince ortaya çıkar. Bırakın artık ülkenizi hakir görmeyi.
    Cevapla
  • Yalan yok 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Uçuyor dediler ve Türkiye DIŞ politikası Sıfır Sorunlar yerine Sayısız Sorunlar İle Karşı Karşıya kaldık ...
    Cevapla
  • Saban 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru olanın düşmanı çok olur.
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda bir çok atasözü vardır; Kıra çıkan kurt'u görür, büyük dağın büyük kışı olur gibi, bir de Eğer istersen sulhü salah hazır ol cenge derler, biz külkedisi masalında değiliz gerçek dünyadayız, Osmanlı zamanının süper gücüydü ama milyonlarca ŞEHİD bahasına altı yüz sene hüküm sürdü, her şeyin bir bedeli var !..
    Cevapla
  • Bilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki ne yapmak gerekiyordu, sıfır sorun dediysek her dediklerini yapacağız anlamında denmedi, karşında hangi ayakları yere basan komşu kaldı. Hepsi can derdinde bırak ekonomik iş birliğini. Yunanla da sorunsuz olmamız imkansız göründüğüne göre. Kendinde kalsın fikrin, çünkü gerçeklerden bağımsız sadece eleştirmek istiyorsun.
    Cevapla
  • Çerkez 2 yıl önce Şikayet Et
    Kelin ilacı olsa önce kendi başına sürerdi. Yunanistan neyin peşinde acaba yakında kokusu çıkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak