Fransa'da aşı depremi: Binlerce sağlık çalışanı açığa alındı

Fransa'da 3 bin kadar sağlık çalışanı zorunlu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını yaptırmadığı gerekçesiyle açığa alındı. Ülkede sağlık çalışanları ile itfaiyecilerin 15 Eylül'e kadar aşı olmaları zorunlu hale gelmişti.

Fransa'da aşı depremi: Binlerce sağlık çalışanı açığa alındı
Fransa'da aşı depremi: Binlerce sağlık çalışanı açığa alındı
GİRİŞ 16.09.2021 17:27 GÜNCELLEME 16.09.2021 17:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, RTL radyosunda yaptığı açıklamada, ülkede genelindeki 2,7 milyon sağlık çalışanının büyük bölümünün aşılandığını söyledi.

Kovid-19 aşısı olmayı reddeden 3 bin kadar sağlık çalışanının açığa alındığını ifade eden Veran, bunun geçici olduğunu, açığa alınan sağlık çalışanlarının büyük kısmının aşı olmaya karar verdiği bilgisini aldığını kaydetti.

Fransa'da aşı depremi: Binlerce sağlık çalışanı açığa alındı

Veran, aşı zorunluluğu nedeniyle onlarca sağlık çalışanının da istifa ettiğini belirtti.

15 EYLÜL'E KADAR AŞI OLMALARI ZORUNLU HALE GETİRİLMİŞTİ

Fransa'da Anayasa Konseyinin 5 Ağustos'ta onayladığı, 9 Ağustos'ta yürürlüğe giren uygulama kapsamında sağlık çalışanları ile itfaiyecilerin 15 Eylül'e kadar aşı olmaları zorunlu hale gelmişti.

Uygulama kapsamında ayrıca 50 kişiden fazla kapasiteli kapalı mekanlar, restoran, kafeterya, sinema salonları, müzeler ve eğlence parklarına giriş için Kovid-19 aşılarının tamamlandığının belgelenmesi, son 72 saatte yapılmış negatif PCR testi sonucunun gösterilmesi ya da son 6 ayda hastalığa yakalanıp iyileşmiş olunduğunun kanıtlanması gerekiyor.

Fransa genelinde uygulama, son 9 haftadır cumartesi günleri yüz binlerce kişinin katıldığı gösterilerde protesto ediliyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar sağlık çalışanı tüm baskılara işlerinden olmalarına rağmen neden aşı olmuyor. Bu insanlar kendi canlarının düşmanımı. Zorla dayatmayla zulümle tehditle baskıyla olmaz bu işler.
    Cevapla
  • Mehmedi 2 yıl önce Şikayet Et
    doğru karar
    Cevapla
  • Seyyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Sagliklari açisindan dogru olmuş aşi gerektirmeyen saglikla ilgili işlerde çalişsinlar.Bugün virüsden aşisiz da kurtuluyor yarin daha kuvvetli virüs geleceğini çikartanlar söyluyor o zaman aşi kesin olur herkes.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    birgün senide bulur bu doğru karar o zaman hatırla bu günü...
    Cevapla
  • korkma 2 yıl önce Şikayet Et
    zalimce düşünce... ne demek doğru karar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor