Biden, Kovid-19 nedeniyle programını değiştirdi: Hemen dönecek

ABD Başkanı Joe Biden'ın 21 Eylül'de başlayacak BM 76. Genel Kurul Görüşmeleri'ne katıldıktan sonra Kovid-19 endişesi nedeniyle Washington'a döneceği ve BM'deki diğer toplantılara sanal olarak katılmaya devam edeceği açıklandı.

Biden, Kovid-19 nedeniyle programını değiştirdi: Hemen dönecek
Biden, Kovid-19 nedeniyle programını değiştirdi: Hemen dönecek
GİRİŞ 17.09.2021 20:51 GÜNCELLEME 17.09.2021 20:58

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, ABD Başkanı Joe Biden'ın 21 Eylül'de başlayacak BM 76. Genel Kurul Görüşmeleri'ne katıldıktan sonra Kovid-19 endişesi nedeniyle Washington'a döneceğini ve BM'deki diğer toplantılara sanal olarak katılmaya devam edeceğini söyledi.

Greenfield, BM Zirvesi öncesi düzenlediği basın toplantısında, Biden yönetiminin zirvede önceliklerinin Kovid-19 ile mücadele, iklim değişikliği ve insan hakları olacağını belirtti.

BM Zirvesi'ne ABD Başkanı Joe Biden'ın Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İklim Özel Temsilcisi John Kerry ile katılacağını ifade eden Greenfield, Biden'ın Kovid-19 endişesi nedeniyle BM Genel Kurulu'na hitabının ardından Washington'a döneceğini kaydetti.

Greenfield, ''Başkan konuşmasını yapacak ve Washington'a geri dönecek. BM ile ilgili toplantılara sanal olarak katılmaya devam edecek.'' dedi.

Salgının yayılması endişesi nedeniyle heyetlerinin küçük olacağını ve diğer ülkelerden de heyetlerini küçük tutmalarını istediklerini ifade eden Greenfield, Biden'in New York'ta çok kısa süre kalacağını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü