Bildiri yayımladılar! Türkiye'den 9 AB üyesi ülkeye sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, AB üyesi Güney Avrupa Ülkeleri (Med9) Zirvesi sonunda kabul edilen ortak bildiriye tepki gösterdi.

GİRİŞ 18.09.2021 08:50 GÜNCELLEME 18.09.2021 10:44
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, AB üyesi Güney Avrupa Ülkeleri (Med9) Zirvesi sonunda kabul edilen ortak bildiriye tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "AB'nin dokuz üyesinin (Fransa, GKRY, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Slovenya, Yunanistan) 17 Eylül 2021 tarihinde Atina'da yaptıkları Zirve sonucunda yayınlanan ortak bildirinin, Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve düzensiz göç konusundaki bölümleri, önceki senelerde olduğu gibi taraflı, vizyonsuz ve gerçeklerden kopuktur. Söz konusu bildiriye imza atan AB ülkelerini dayanışma kisvesi altında Yunanistan ve GKRY'nin körü körüne peşinden giderek izledikleri tek yanlı ve taraflı tutumlarını terk etmeye davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

ATİNA'DAKİ ZİRVEDEN BİR KARE

ZİRVE SONUÇ BİLDİRGESİNDE KIBRIS BAŞLIĞI

Kıbrıs meselesinde iki toplumlu, iki bölgeli federasyon çözümünün benimsendiği öne sürülen bildirgede, iki devletli çözümün kabul edilemez olduğu ve Maraş’ın açılmasına yönelik kararın geri çekilmesi gerektiği iddia edildi.

Bildirgede, kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) sınırlarının, BM Deniz Hukuku Sözleşmesine uygun olarak barışçıl yöntemlerle belirlenmesi gerektiği savunulurken, Güney Kıbrıs Rum yönetiminin, meselenin, Uluslararası Adalet Divanı olasılığı da dahil olmak üzere diyalog yoluna başvurularak çözülmesine yönelik çağrısına işaret edildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 57
  • Fahrettin yar 2 yıl önce Şikayet Et
    Köpek sürüleri ....Yedi düvel değil yetmiş düvel oldu
    Cevapla
  • Tuğlu... 2 yıl önce Şikayet Et
    Soysuzlar birliği...
    Cevapla
  • Hakan 27 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana reis rabbim yar ve yardımcımız olsun. Avrupa çıldırdı ne yapacaklarını bilmiyorlar artık.
    Cevapla
  • Lao Tuzlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu AB fotoğrafçıya poz vermektense başka bir çözüm üretmiyor...Zaten dünya üretiminde söz sahibi olmayan küçük ülkeler ile Zengin dunya üretiminde söz sahibi ülkelerle Balkan ulkeler karması...Bu AB inadı Balkan ülkelerde devam ederse yakında herkes bati ülkelere göç Edip Balkan ülkeleri Yeniden bizim olacak..
    Cevapla
  • Ankaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    bunların dayanışmalarının ahmakça bir davranış olduğunu açıkça suratlarına çarpmak lazım parodide olduğu gibi açınnn kapıyııı
    Cevapla
  • Mehmet Bülbül 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti Devletletimiz Ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan Yalnız Değil ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ve Türk Turan Birliği Türkiye nin Yanında + Katar ve Pakistan ile Azarbaycan Beraber Bağımsız Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Devlet ile Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletle Tek Yürek Beraber risk Kardeşlerim Saygılarımla Burdur lu Mehmet Bülbül İkamet Türkiye Cumhuriyeti Burdur Bucak Antalya& Birleşik Federal Almanya Dortmund Hörde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!