Arjantin'de siyasi kriz sonrası 5 bakan görevden alındı

Arjantin'de 12 Eylül'de düzenlenen parlamento ön seçimlerinde iktidarın oy oranının düşmesinin ardından başlayan kriz sonrası Dışişleri, Eğitim, Tarım, Ulusal Güvenlik, Bilim ve Teknoloji Bakanları değişti.

Arjantin'de siyasi kriz sonrası 5 bakan görevden alındı
Arjantin'de siyasi kriz sonrası 5 bakan görevden alındı
GİRİŞ 18.09.2021 12:33 GÜNCELLEME 18.09.2021 12:33

Arjantin'de parlamento ön seçimlerinde iktidarın aldığı ağır yenilginin ardından Devlet Başkanı Alberto Fernandez kabinede değişikliğe gitti.

Bakanlar Kurulu Başkanı Santiago Cafiero Dışişleri Bakanlığı'na, Julian Dominguez Tarım Bakanlığı'na, Anibal Fernandez Güvenlik Bakanlığı'na, Juan Perzyck Eğitim Bakanlığı'na ve Daniel Filmus ise Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nın başına getirildi.

Cafiero'dan boşalan Bakanlar Kurulu Başkanlığı'na ise Juan Manzur atandı.

Yeni bakanlar pazartesi günü yemin edecek.

Ülkede geçtiğimiz pazar günü yapılan parlamento ön seçimlerinde muhalefetin oluşturduğu ittifak, ülke genelinde hükümete yakın partilerin oluşturduğu Frente de Todos (Herkesin Cephesi) ittifakının adaylarından daha fazla oy almıştı.

İktidar kanadı, ülke genelinde oyların yalnızca yüzde 31'ini alabilmişti. Ön seçimlerde ağır alınan ağır yenilginin ardından İçişleri Bakanı Wado de Pedro dahil 5 bakan istifa kararı almış, hükümette siyasi kriz baş göstermişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler