İdlib'de tansiyon yükseliyor: Türkiye'ye yeni göç dalgası ihtimali

Bölgedeki gerginliğin artması, Türkiye'ye yeni bir göç dalgası ihtimalini gündeme getirdi. Durumu yakından takip eden Ankara, Moskova ile İdlib temaslarını yoğunlaştırdı.

GİRİŞ 21.09.2021 08:01 GÜNCELLEME 21.09.2021 09:10
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Türkiye ve Rusya’nın girişimleriyle geçtiğimiz yıl mart ayında Moskova’da sağlanan ateşkes mutabakatı ile bir süredir huzurun sağlandığı Suriye'nin İdlib kentinde gerilim yeniden tırmandı. Bir yandan bölgedeki radikal örgütlerin eylemleri, diğer taraftan Suriye rejiminin ateşkes ihlalleri ile artan hava ve kara saldırıları tansiyonu yükseltti.
Bölgedeki gerginliğin artması, İdlib’den Türkiye sınırına doğru yeni bir göç dalgasını tetikleyeceği ihtimalini gündeme getirirken, göç konusunda hassas davranan Türkiye harekete geçti. Durumu yakından takip eden Ankara, Moskova ile İdlib temaslarını yoğunlaştırdı. Önümüzdeki günlerde Ankara-Moskova hattında üst düzey görüşmelerin yapılacağı belirtiliyor.

Bu kapsamda BM Genel Kurulu toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Soçi’de yüz yüze görüşecek. Liderler zirvesi öncesinde ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’un İdlib gündemiyle bir araya geleceği ifade ediliyor. Görüşmelerde, bölgedeki son durum, rejim güçlerinin ateşkes ihlalleri, radikal örgütlerin saldırı ve eylemlerine karşı alınacak tedbirler, M-4 karayolu üzerinde Türkiye ve Rusya’nın gerçekleştirdiği ortak askeri devriye faaliyetleri ve bölgedeki göç meselesi ana gündem maddeleri olarak öne çıkıyor.

TSK'DAN İDLİB’E TAKVİYE GÜÇ

Öte yandan, TSK’nın, İdlib’de Türk askerini hedef alan saldırıların ardından bölgede nokta operasyonları başlattığı ve bölgeye takviye güç sevk ettiği bildirildi. TSK’ya ait askerî konvoyların önceki gece İdlib'e giriş yaptığı aktarıldı. Bu arada TSK’ya, radikal örgütler tarafından düzenlenen saldırı sayısı son 18 ayda 36’ya ulaştı. Açık kaynaklara göre, saldırılar sonucunda 12 asker şehit oldu, 21 asker de yaralandı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 45
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Açık açık Avrupa’ya baskı uygulayın kardeşim. Yeter artık bilerek bu milyonları ülkemize sürüyorlar. Ya bu savaşın bitmesi için yardım etsinler ya da açın batı sınırlarını herkes gitsin Avrupa’ya. Bu ne artık böyle ya ?
    Cevapla
  • yaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar neden bu insanları sinek gibi avlıyor. Putin istese esed bunları ülkesinde bir yerlere yerleştirse olmuyor mu. Putinle bu konuda konuşulsa esedi ikna eder. Bunlar esedin vatandaşları suriyenin insanı. Esede karşı neden kampanya yapılmıyor. Rusya ve esede karşı suriye halkını öldürmemesi için yoğun baskı yapabilir ab abd. İnsanları öldürtüyor sürkli koca suriye pkkya esedin ailesine kalacak bu gidişle. Bu insanları eğitin eline silah verin kendilerini korusunlar madem saldırılar durmuyor. Suriye milli ordusu orda görev alsın onları korusun. Sihalarla bir operasyon daha yapın gerekirse.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Olsun ya Türkiye istiyorsa neden olmasın gelsinler su bedava ev bedava sadece onlardan istenilen çocuk yapmaları.
    Cevapla
  • net 2 yıl önce Şikayet Et
    zalim esed kendi vatandaşlarını ruslara iranlıları öldürtüyor. Dünyanın en zalim insanı.
    Cevapla
  • DüşmanFondaşMedya 2 yıl önce Şikayet Et
    Göçmenler Türkiye için tarihi bir fırsat, bir nimet, Misakı-Milli sınırlarının demografisini değiştirmek için, özellikle Kıbrıs, Batı Trakya ve Adalar denizini, göçmenleri kullanarak Müslümanlaştırabiliriz.. Krizleri fırsatlara çevirenler tarihte büyük zaferler kazandılaar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun