Beşar Esed'den Kılıçdaroğlu'na Şam daveti

Son dönemde Suriye politikasıyla ilgili farklı açıklamaların yapıldığı CHP'ye Suriye'den davet geldi. Davetin sahibi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad olurken, davetin muhattabı ise Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu davete cevap vermedi.

Beşar Esed'den Kılıçdaroğlu'na Şam daveti
Beşar Esed'den Kılıçdaroğlu'na Şam daveti
GİRİŞ 22.09.2021 15:00 GÜNCELLEME 22.09.2021 15:00
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Suriye konusu, mülteciler ve uluslararası politikalar alanında son dönemde farklı açıklamaların yapıldığı CHP'ye dikkat çeken bir davet geldi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikili görüşme yapmak üzere Suriye'ye davet etti. Söz konusu davet iddiasının sahibi ise Barış Yarkadaş.

ŞAM'A DAVET ETTİ

Suriye konusunda her adımda hükümetin attığı adımları eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu'na Beşar Esed'den "gelin konuşalım" daveti geldi. Şam yönetimi ile yeniden görüşme yapılmasını konusunda devamlı olarak çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu'nun bu çağrısına Esed'den yanıt geldi.

Suriye'de milyonlarca insanın kanı elinde bulunan Esed, Kemal Kılıçdaroğlu'nu görüşme yapmak üzere Şam'a davet etti.

CHP KARAR VEREMEDİ

Bir dönem CHP milletvekilliği de yapan gazeteci Barış Yarkadaş, söz konusu iddiayı hem katıldığı bir televizyon programında hem de Korkusuz gazetesindeki köşesinde dile getirdi.

CHP'nin henüz davete kesin bir cevap vermediğini belirten Yarkadaş'ın kaleme aldığı yazıda şu ifadelere yer verildi:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar oldukları takdirde, Suriye’den göç ettirilen kişilerin kendi ülkelerine “rızalarıyla” gönderileceğini ve bunu iki yıl içinde yapacaklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması da toplumda geniş bir  ilgi gördü. Çünkü herkes bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

Edindiğim bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının yankısı Şam’a dek uzanmış… Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Kılıçdaroğlu’nun demecinin ayrıntılarını danışmanlarına tercüme ettirmiş. Esad, bununla da yetinmeyerek, CHP’ye “Gelin bu konuyu görüşelim” çağrısı yapmış. Bu mesaj, birkaç gün önce Kılıçdaroğlu’na da ulaşmış. Kılıçdaroğlu ise bu çağrıya henüz olumlu ya da olumsuz bir cevap vermemiş."

"GELİN AYRINTILARI KONUŞALIM"

Barış Yarkadaş katıldığı bir televizyon kanalında ise konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Benim edindiğim bilgi; Beşar Esad, Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından, açıklamanın tamamını tercüme ettiriyor ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, 'Buyrun gelin bu konunun ayrıntılarını konuşalım' diyor.” ifadelerini kullandı.

 
KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 22
  • Muhacir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüzbinlerce insanı öldüren milyonlarca insanı sürgün edip aç ve sefil bırakan katil Esed i dost edinen Kılıçdaroğlu da zaten Esad 'ın destekçisi. RABBİM tez zamanda bunları zelil eylesin InsaAllah
    Cevapla
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim suriyede ne işimiz var diyen bu adam bakalım ne diyecek
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadı bı cevap ver bakalım Kemal,laf olsun diye konusuyordun
    Cevapla
  • Rauf 2 yıl önce Şikayet Et
    Kemal, Esad'dan Müslümanların nasıl öldürüleceğini ve ülkeden sürüleceğini, iktidara gelirse Rusyanın ülkeye nasıl davet edileceğini öğrenmeye gidiyordur.. Alevi mezhepçiler iş başında.. Davetin, Esadın Rusya ziyareti sonra yapılması da manidar... Vatan sever her bireyin uyanık olması lazım
    Cevapla
  • cahil 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu laf olsun diye sakladığı için, nasıl olacağını soran Suriye'ye haliyle cevap verememiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi