Taliban'dan resmi açıklama: El kesme, kırbaçlama ve idam cezasını uygulayacağız

Taliban'ın kurucularından Molla Nooruddin Turabi, Amerikan haber ajansı Associated Press'e (AP) verdiği röportajda, el kesme, kırbaçlama ve idam gibi sert cezaların yeniden uygulanacağını söyledi.

Taliban'dan resmi açıklama: El kesme, kırbaçlama ve idam cezasını uygulayacağız
Taliban'dan resmi açıklama: El kesme, kırbaçlama ve idam cezasını uygulayacağız
GİRİŞ 24.09.2021 09:27 GÜNCELLEME 24.09.2021 11:47
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Taliban'ın kurucularından ve ABD işgalinden önceki son Taliban yönetiminde İslam hukukunun işletilmesinden sorumlu Molla Nooruddin Turabi, Amerikan haber ajansı Associated Press'e (AP) önemli açıklamalarda bulundu.

Başkent Kabil'de AP'ye konuşan ve "Afganistan'da el kesme, kırbaçlama ve idam gibi sert cezalar geri gelecek" diyen Turabi, "Kimse bize yasalarımızın ne olması gerektiğini söyleyemez. İslam'a uyacağız ve kanunlarımızı Kuran'a göre yapacağız" dedi.

"El kesme" gibi bazı cezaları, caydırıcılığı sebebiyle yeniden uygulamaya koyacaklarını söyleyen Turabi, "Ancak bu sefer yargılamalar titizlikle yapılacak ve sonuca bağlanacak" dedi.

Turabi bu cezanın, Taliban'ın ilk döneminden farklı olarak stadyumlarda yapılmayacağının altını çizdi.

Molla Turabi ayrıca, halkın televizyon, telefon gibi kitle iletişim araçlarını kullanmasının yasaklanmayacağını belirterek, insanların müzik dinleyip video çekebileceğini belirtti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 60
  • Risale 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir zaman bir adam, bir sahrada, bedevîler içinde ehl-i hakikat bir zâtın evine misafir olur. Bakıyor ki, onlar mallarının muhafazasına ehemmiyet vermiyorlar. Hattâ ev sahibi, evinin köşesinde paraları oralarda açıkta bırakmış. Misafir zat, hane sahibine dedi: "Hırsızlıktan korkmuyor musunuz, böyle malınızı köşeye atmışsınız?" Hane sahibi dedi: "Bizde hırsızlık olmaz." Misafir dedi: "Biz paralarımızı kasalarımıza koyduğumuz ve kilitlediğimiz halde çok defalar hırsızlık oluyor." Hane sahibi demiş: "Biz emr-i İlahî namına ve adalet-i şer'iye hesabına hırsızın elini kesiyoruz."
    Cevapla
  • Ahmed said 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları yazmış bizde uygulansa insanların yarısı elsiz dolaşırdı diye ama maalesef öyle değil. Bir şeriat her türlü hırsızlık ta el kesmez bunun için şartlar vardır. İkincisi bizde ki kanunlar kul yapması ama Kur'an da ki kanunlar kulun sahibi tarafından yapılan kanunlar. Kul bir hırsızlık yapacağında plan yapar yasadan nasıl kaçarım polisden nasıl kurtulurum kameraları nasıl atlatırım.
    Cevapla
  • Ahmed Said 2 yıl önce Şikayet Et
    Sonra o planı devreye sokar yasadan yasayı cikarandan ve yasayı tatbik edenden kaçmanın planıdır bu. Ama ilahi kanunlar olsa o plan yapılırken akla hep yasayı koyan gelecektir ve hırsızlık için bir mala uzansa elinin gideceğini düşünecektir yasayı uygulayandan kaçsa bile yasayı koyanın karşısında elinin kesilme hükmünün verildiğini bilecek ici ürperecek belki de vaz geçecektir. Yani şeriat her an akla Rabbini getirecektir
    Cevapla
  • Vatann sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Tik tok instegram YouTube Facebook yasaklanmalı aile düzenini ve çocukların ahlakını bozuyor YouTubeberler ana avrad küfür ediyor 7 yaşında oğlum bütün küfürleri öğrendi
    Cevapla
  • abdurrahman 2 yıl önce Şikayet Et
    elinden telefonu al
    Cevapla
  • Kriptolara Dikkat 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bu sosyalmedya'ya el atılmaz ise 10 seneye ortada ne ülke kalacak nede Müslüman Türk milleti. Resmen sosyal medya ile ülkemiz her koldan işgal ediliyor hala tehlikenin farkında değil halkımız, hiptonize edilmiş vaziyetteyiz. Youtube'a bir giriyorsun ilk sayfada Halk TV ve Sedat Peker videoları cirit atıyor, o tarz içerikler izlemediğim halde hemde. İnternet tarayıcımı temizleyip giriyorum yine aynı devlet ve İslam düşmanı videolar önerilenlerde karşıma çıkıyor. Devletimizin bu işe el atması lazım ama bizde vatandaşlar olarak yerli ve milli sosyal medya kanallarına abone olup onları desteklemeliyiz. Sabır Meşhurun "10 Aralık Hareketi" adlı videosunu izleyin izlettirin.
    Cevapla
  • Yeşil Yol. 2 yıl önce Şikayet Et
    Şeriatın kestiği parmak acımaz kısasda rahmet vardır,adaletle uygulansın huzur gelir,darısı bize.
    Cevapla
  • Anonim 2 yıl önce Şikayet Et
    Esas sen kafayı yemişsin, haddinizi bilin.
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen kafayı yemişsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf