Çinli muhbir, Kovid-19'un ortaya ilk çıktığı yeri ve tarihi açıkladı

Wei Jingsheng adlı Çinli bir muhbir, virüsün varlığı konusunda Kasım 2019'da Trump yönetimini uyardığını iddia etti. Jingsheng, dünyanın dikkatini çekmeden Çin'in Kovid-19'u bilerek yaydığını öne sürdü.

Çinli muhbir, Kovid-19'un ortaya ilk çıktığı yeri ve tarihi açıkladı
Çinli muhbir, Kovid-19'un ortaya ilk çıktığı yeri ve tarihi açıkladı
GİRİŞ 24.09.2021 10:37 GÜNCELLEME 24.09.2021 10:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eskiden Çin Komünist Partisi'nde yer alan Wei Jingsheng, Çin’in, Ekim 2019'daki büyük bir askeri turnuvayı, dünyanın ilk süper-bulaştırma etkinliği olarak kullandığını iddia etti.

Jingsheng bu iddiaları, Avustralya Sky News tarafından hazırlanan "Wuhan'da aslında neler oldu?" belgeselinde ortaya attı.

Jingsheng, Çin Komünist Partisi’nin Dünya Askeri Oyunları etkinliğini virüsü yaymak için kullandığını, "Çin hükümetinin, biyolojik silahlar gibi bazı garip silahları kullanma olasılığını bildiğini" iddia etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Çin eski Başdanışmanı Miles Yu, turnuvadaki bazı Fransız, Alman ve Amerikan atletlerin Kovid-19 benzeri belirtiler gösteren bir hastalık geçirdiğini, ancak virüs için test yaptırmadığını söyledi.

Çin, ilk "sebebi bilinmeyen zatürre" vakasını Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) 31 Aralık tarihinde bildirdi. Ancak ilk vakaların kasım ayı ortasına kadar gittiğine ilişkin birçok rapor bulunuyor.

Bu tarih, Jingsheng'in ABD'li yetkililere virüs konusunda uyarıda bulunduğunu söylediği tarihle örtüşüyor.

YORUMLAR 1
  • alp 2 yıl önce Şikayet Et
    pandemiden en çok zarar eden çin oldu. en çok kar eden abd oldu. bunu hesap edememişler mi? kimi kandırıyor bunlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor