BM'de İsrail'e tarihi rest! Bir yıl süre verdi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 'İsrail'e, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere 1967 sınırlarındaki işgaline son vermesi için bir yıl veriyoruz' dedi.

BM'de İsrail'e tarihi rest! Bir yıl süre verdi
BM'de İsrail'e tarihi rest! Bir yıl süre verdi
GİRİŞ 24.09.2021 21:26 GÜNCELLEME 24.09.2021 21:27
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümün başarısız olması durumunda, ya BM’nin 1947 tarihli 181 bölme kararına dönme seçeneği ya da herkesin eşit siyasi haklara sahip olduğu tarihi Filistin topraklarında tek devletli bir çözüm yoluna gideceklerini söyledi.

BM'YE HİTAP ETTİ

Abbas, işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinden, New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu'na video mesaj yöntemiyle hitap etti.

İsrail’in imzalanan anlaşmalara uymadığını ve tüm barış girişimlerinden kaçındığını vurgulayan Abbas, “İşgal devletine, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere 1967 sınırlarındaki işgaline son vermesi için bir yıl veriyoruz. Bu süre zarfında Orta Doğu Dörtlüsü (Rusya, ABD, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler) gözetiminde sınırı çizmeye ve tüm sorunları çözmeye hazırız. Aksi takdirde neden 1967 sınırları üzerinde bir İsrail’i tanımaya devam edeceğiz?” dedi.

Abbas Filistin halkının kendi kaderini tayin etmek ve haklarını almak için mücadelesini sürdürmeye devam edeceğine vurgu yaparak, “Filistinlilere, 1967 sınırlarının iki katı olarak Tarihi Filistin topraklarının yüzde 44'ünü veren 1947 tarihli 181 sayılı Bölünme Kararına dayalı bir çözüme geri dönme seçeneği de dahil olmak üzere alternatifler halkımıza açıktır.” ifadelerini kullandı.

Filistin halkının İsrail’in işgali ve ırka dayalı ayrımcı devlet politikasını güçlendirme çabalarını sürdürmesini kabul etmeyeceğine dikkati çeken Abbas, “Buna karşın sahadaki gerçekler ve gelişmeler, Tarihi Filistin topraklarında herkesin tam ve eşit siyasi haklara kavuşacağı tek bir devlet çatısı altında yaşamayı dayatacaktır.” şeklinde konuştu.

'SEÇİM YAPMAK ZORUNDALAR'

Abbas, “İsrail’in seçimi yapması gerekiyor. Önündeki seçenekler bunlardır ve seçim yapmak zorundadır.” uyarısında bulundu.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in, "1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin inşasına son vermeyi" kabul etmemesi nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

YORUMLAR 63
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    BM israilin kuklasí bosuna konusmussun daha óncede karar aldilar birsey oldumu yok BM israilin sòzùnden cikmaz 1yil degil 10yilda sùre verseniz birsey degismez.arap akli bukadar calìsiyor akliniz hep uckurunuzda baska birsey e calismaz. hep toprak kaybettiniz.dikkat edinde elinizdeki topraklardan olmayin.
    Cevapla
  • Mete TÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    Aman İsrail'de sizden çoook korktu. Bir yıllık süre dolmadan hemen çekilir!!!. Biz Türk Devleti olarak her alanda sizi destekliyoruz, ama siz sürekli yunanistan ve GKR tarafı ile ittifak halindesiniz. Buna rağmen ben bir müslüman olarak filistin halkının uğradığı zulme üzülüyorum.
    Cevapla
  • ALPER 2 yıl önce Şikayet Et
    beyler, beyan bence çok güzel, çünkü mahmud abbas bunu kendi başına söylememiştir. bizden türkiyeden ve bazı diğer ülkelerden destek almıştır.. inşaallah bu restin karşısında, olumlu gelişmeler olacaktır diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Ordulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman liderler malesef yeterince Filistin'in arkasında değiller. Heleki mısır ve Suud. O yüzden ki sizin işiniz çok zor. Sadece Türkiye ile olmaz bu savaş. Bizim zaten kendi içimizdeki savaş bizi yoruyor. Biz de malesef tek vücut değiliz. İçimiz de çok ajan çok hain var.
    Cevapla
  • Enver 2 yıl önce Şikayet Et
    esad'ın ülkesinden haberi yok; golan tepelerini de israile devretti. devletine toprağına sahip çıkacak gençleri başka ülkelerde dileniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi