Libya'da dengeleri değiştirecek tercih: Sisi Hafter'i Türkiye için bırakıyor

Afrika basınının önde gelen medya kuruluşlarından Africa Intelligence, Mısır Devlet Başkanı Sisi'nin Türkiye ile çatışmak istemediğini, bu nedenle Libya'da darbeci Hafter'e verdiği desteği çekmeyi planladığını öne sürdü.

Libya'da dengeleri değiştirecek tercih: Sisi Hafter'i Türkiye için bırakıyor
Libya'da dengeleri değiştirecek tercih: Sisi Hafter'i Türkiye için bırakıyor
GİRİŞ 25.09.2021 15:52 GÜNCELLEME 25.09.2021 16:06
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Libya'da seçim yaklaşıyor. Darbeci Halife Hafter kurulacak seçilmiş hükümet için adaylığını açıklarken, Hafter'in en büyük destekçilerinden biri olan Mısır'da önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin de diplomatik görüşmeler yürüttüğü Mısır'ın, darbeci Hafter'e verdiği desteği çekmeyi planladıkları ifade edildi.

"TÜRKİYE İLE ARANIN BOZULMAMASI İÇİN"

Bölgenin en önemli medya kuruluşlarından biri olan Africa İntelligence'da yer alan iddiaya göre, Mısır Türkiye'yi karşısına almamak ve mevcut ilişkilerin bozulmaması adına Hafter'e verdiği destekten vazgeçecek denildi.

Haberde Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi'nin Türkiye ile herhangi bir çatışma yaşamak istemediği için Libya'da Hafter güçlerine verdiği desteği bile azaltabileceği iddia edildi.

Çarpıcı iddiada "Hafter'in uzun zamandır kayıtsız şartsız destekçisi olan Sisi şimdi artık ortak bir çözüm sağlamaya hazır durumda. Sisi Türkiye ile doğrudan bir çatışmaya girmekten kaçınıyor ve enerjisini başta Etiyopya'nın Nil Nehri üzerindeki baraj projesi olmak üzere diğer krizlere ayırmak istiyor" ifadeleri kullanıldı.

HAFTER ASKERİ GÖREVLERİNİ ASKIYA ALMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde seçim için hazırlıklara başlayan Darbeci Hafter, seçimlere üç ay kala askeri görevlerini askıya aldığını açıklamıştı. 

Libya'da sıcak saatler! Hafter askeri görevlerini askıya aldığını açıkladıLibya'da sıcak saatler! Hafter askeri görevlerini askıya aldığını açıkladı

HEDASİ KRİZİ 

Mısır, Etiyopya'nın Nil Nehri üzerinde inşa ettiği ve bölgede krize neden olan Hedasi (Rönesans) Barajı'na karşı çıkıyor ancak Mısır, Etiyopya ve Sudan arasındaki Hedasi Barajı'yla ilgili müzakerelerden 10 yıldır sonuç alınamıyor. Hali hazırda yüzde 80'i tamamlanan baraj bittiğinde Afrika'nın en büyüğü olacak ve bu sayede Etiyopya'yı da enerji ihraç edebilen bir güç haline getirecek. Mısır ve Sudan ise Nil suyundaki paylarının sağlanabilmesi için üçlü anlaşma imzalanması gerektiğini savunuyor.

KAYNAK: AFRİCAN INTELLİGENCE
YORUMLAR 32
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazen inlerine girmek için onlar gibi davranmak gerek oradaki hiç bir kimseye ulaşılamıyor insanlık vakıfları ismi altında vb görüşüle bilir ALMANYA ÇEVRE KORUMA VAKFI KAZ DAĞLARINI KORUMAYA ALIYOR niçin altın madenini Türkiye çıkarmasın diye kendi ülkesinde yeraltı kaynağı için nekadar hektar orman kesilmiş bizim milletin haberi yok
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    siha korkusu bu... başka açıklaması yok.... yok....
    Cevapla
  • Ali Er 2 yıl önce Şikayet Et
    Akıllıca imana dönüş olur
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabia ne olacak? Mısırla nasıl dost olacağız biz? Mursinin intikamı ne olacak?
    Cevapla
  • İnançlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin derdinin Rabia olmadığı ve inanmadığın aşikar İntikam alanların en hayırlısı Allahtır.
    Cevapla
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    Mursi soytarisi çok iyi halt deyildi
    Cevapla
  • Cihan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dizide turrkiyenin gücünü görmeye başlıyor yavaş. Yavas
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi